[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpools scouter fortsätter att kolla på intressanta talanger som kan förstärka klubbens A-lag på lång sikt. Under Rafa Benitez rekryterades mängder av tonåringar – och Kenny Dalglish övertalade också flertalet talanger att skriva på för Liverpool – och klubben ämnar att fortsätta på den inslagna vägen.

Nu kan Totaal Liverpool exklusivt avslöja att Liverpool har scoutat tre tonåringar väldigt intensivt under den här säsongen.

Tankovic

De första två är en duo från Fulham varav en spelare är väldigt välkänd i Sverige, trots sin begränsade A-lagserfarenhet. Det rör sig om Muamer Tankovic, som ju tidigare under säsongen valde att representera Sverige istället för Bosnien på A-lagsnivå. 19-åringen blir free agent efter säsongen och kommer att kunna välja och vraka bland erbjudanden – och kanske kan ett av dessa erbjudanden komma från Liverpool.

Totaal Liverpools källa, som vi på goda grunder tror har god insyn i klubbens scoutingverksamhet, uppger att Liverpool har scoutat Tankovic samt en annan Fulhamtalang – Moussa Dembele – under uppskattningsvis ett års tid. Dembele ska ej förväxlas med Tottenhamspelaren med samma namn. Denna Dembele är en 17-årig anfallare som har gjort 6 mål på 7 U21-matcher för Fulham den här säsongen. Men, vår källa påpekar att steget från att scouta till att konkretisera intresse för spelare är långt, och att det absolut inte är säkert att Liverpool kommer att göra ett seriöst försök att signa varken Tankovic eller Dembele.

Den tredje tonåringen som Liverpool har scoutat intensivt är MK Dons mittfältare Dele Alli. 18-åringen är en offensiv mittfältare som har gjort stor succé i League One den här säsongen. Han är ett hyperintressant namn för många PL-klubbar, men faktum är att Brendan Rodgers till och med har sett Alli på plats den här säsongen. Det var i början av januari som MK Dons spelade en FA-cupmatch mot Wigan, som Alli spelade – och som Rodgers såg från läktaren. Detta uppmärksammades naturligtvis av brittska medier, då tidningar som The Daily Mail och The Mirror var alerta och skrev artiklar om detta vid den aktuella tidpunkten.

2 kommentarer
  1. Jag tyckte att Tankovic gjorde bra ifrån sig när han fick spela för Fulham, men är han något att ha? Är han mycket bättre än Texeira? Suso? Finns de något som tyder på att han kan utvecklas till en hög PL/CL spelare?

    Moussa Dembele har jag läst mycket gott om. Såg han även i en PL match för inte allt för längesen. Ser rätt giftig ut, samtidigt som han bara är 17 år gammal! Låter som en vettig target inför sommaren.

    Delle Ali har jag aldrig sett, men ryktas om att han ska vara en jättetalang!

  2. Talanger i all ära, men ska vi spela CL samtidigt som vi ska kriga om PL-titeln så gäller det att få in 3-4 kvalitetsspelare i sommar.

Kommentarer är stängda.