0-2 i baken på Anfield. Chelsea är visserligen ett bra lag, men nej, att bli nollade på hemmaplan är aldrig acceptabelt.

Liverpool spelade emellanåt bra, men var skrämmande uddlösa i motståndarnas straffområde.

Inställningen var inte heller den bästa. Det fanns ett fåtal – som exempelvis Pepe Reina, Javier Mascherano, Lucas Leiva, Soto Kyrgiakos och Ryan Babel – som verkligen gav 100% i alla situationer, men det såg lite slött ut på sina håll & kanter.

Mitt i bedrövelsen känns det dock bra att Babel visar bra attityd, det har han ju inte alltid gjort under sin tid i klubben.

Tycker även att Daniel Ayala gjorde ett lovande inhopp och att Maxi Rodriguez var bra så länge han kunde spela. Argentinaren kan säkert bli en stor tillgång nästa säsong.

Men vad gjorde egentligen Steven Gerrard i samband med 0-1-målet? En klassisk ”indianare”, som man brukar säga på hockeyspråk. Det är verkligen inte likt Liverpools enormt spelskickliga lagkapten.

Det positiva med resultatet är att Manchester United inte ser ut att vinna titeln. Det negativa är naturligtvis att Liverpool kan glömma fjärdeplatsen.

Men, som jag ser på saken, var det inte idag som fjärdeplatsen förlorades. Den förlorades tack vare alla onödiga poängtapp mot betydligt sämre lag än Chelsea.

Nu ska det verkligen bli spännande att se vad som händer framöver. Blir Rafa Benitez kvar eller kommer någon annan manager att ta över Liverpool? Vilka spelare kommer och vilka spelare lämnar?

2 kommentarer
 1. Under början av första halvlek såg vi faktiskt som att kunna åstadkomma något, speciellt Aquilani gjorde en bra match, igen, tänk om Rafa hade startat med honom betydligt oftar, då tror jag att läget hade kunnat sett helt annorlunda ut.

  Stevie har gjort en liknande sak för några år sedan, om jag inte minns fel så var det mot Anderlecht.

  Var inte så oväntat att Chelsea vann heller iomed deras fina form och våran brist på form.

  Det ska bli riktigt intressant att se vad som händer i sommar, hoppas på att DIC köper klubben.

 2. Det kommer bli en känslomässigt jobbig sommar känns det som.

  Först av allt, kommer Rafa vara kvar? går han till Juventus?

  Hur blir det med ägarfrågan? Kina? DIC?
  Kommer det bli en ny arena?

  Hur kommer transferbudgeten se ut och kommer vi kunna locka någon stor tränare med den budgeten som erbjuds?

  Allting hänger ihop och antagligen så kommer ägarfrågan att rätta ut alla frågetecken som finns, men det blir en lång väntat till juni då allting verkar avgöras.

Kommentarer är stängda.