Världsklassmittfältaren placeras i Liverpool.

Thiago Alcantara har förmodligen varit en av världens bästa centrala mittfältare under de senaste åren. Den numera 29-årige bollvirtuosen har ett gediget CV innehållande spel i såväl Barcelona som Bayern München – och nu verkar han vara redo för nästa utmaning i kariären.

Enligt spanska Sport är Thiago väldigt nära en flytt till Liverpool. De uppger att LFC och Thiago är överens om de ekonomiska villkoren, och att det nu bara återstår för klubbarna att komma överens.

Eftersom Thiago endast har 1 år kvar på sitt kontrakt med Bayern München kommer inte övergångssumman att bli galet hög. Sport uppger att Bayern begär relativt blygsamma €35m. Liverpool verkar inte vara ovilliga att matcha prislappen, men man vill inte betala hela övergångssumman direkt utan istället köpa mittfältaren på avbetalning. Det är just betalningsvillkoren som klubbarna måste komma överens om innan en övergång kan spikas.

Fortsättning lär följa i denna transfer-historia.

9 kommentarer
 1. Jösses, blir lätt att inte bli klok på summor just nu, men samtidigt känns det som klubben har vart smarta tidigare när det kommer till transfers. Det enda jag tänker kring en sån här affär, är att vi snarare borde fokusera på yngre spelare iom att de flesta i truppen redan är i sina bästa år.

 2. låter faktiskt som en spännande värvning, han kan passa bra in i LFC och en bra ersättare till Lallana. Trots sin lite ”höga ålder” 🙂

 3. Grym spelare som jag tror kan passa väldigt bra in i laget. Men är det rätt att lägga pengar på en 29 åring? Det finns talanger i klubben redan nu som behöver speltid. Alternativt att man lägger pengarna på en yngre förmåga som man har nytta av 10+ år än bara några få säsonger.
  Ni får gärna rätta mig om jag har fel 🙂

 4. 3 mål och 0 assist på 24 matcher. Vad ska han bidra med som vi inte redan har hos befintliga mittfältare?

 5. Hade gärna sett Thiago hos oss.
  Visst är han 29 år men han går samtidigt rakt in på vårt mittfält. En fantastiskt spelare som man gärna ser lägger passningar på Salah och Mané.
  Jag säger köp, är enligt mig klasser bättre än wini, milner, hendo och oxen.

  • 0 ass på 24 matcher i ett överlägset Bayern… tycker det berättar om vilka passningar han inte kommer lägga till Salah och Mané.

  • Man får inte poäng för 2:a assist i fotboll. Spelare som Pirlo, Xavi o iniests var inga poängspelare dem heller men ändå helt ok. Statistik säger inte allt

  • Oj oj oj…. Denna spelaren är inte i närheten av att vara någon Pirlo, Xavi eller Iniesta.

 6. Upplever Thiago som en spelare med riktigt hög höjd men med ganska låg lägstanivå då han är omotiverad. Det kan kanske vara lite oroväckande men spelare brukar ju inte ha motivationssvårigheter under Klopp så möjligen passar vi honom bättre.
  Jag har inget emot åldern, tänker på Milner t.ex. som har gjort många bra år hos oss.

Kommentarer är stängda.