Världens sjunde rikaste man vill köpa Liverpool, skriver The Times.

Det handlar om Mukesh Ambani, Indiens rikaste man, är en av två stenrika intresserade indier som vill köpa 51% av Liverpool.

Utöver Ambani vill även The Sahara Groups ordförande Subrata Roy – även han en megarik indier – äga Liverpool.

Deras bud uppges vara liknande; De betalar av Liverpools skuld på £237 miljoner för 51% av aktierna i klubben.

I buden ska det även ingå ett avtal med amerikanska som säger att de inte får ta några pengar från klubben.

The Times menar att Liverpool började förhandla med de intresserade parterna redan i november månad.

En av indierna uppges vara villig att låta supportrar äga 10% av klubben.

Vidare skriver tidningen att en källa nära Hicks & Gillett säger att de inte vill bli minoritetsägare, såvida de inte säljer HELA klubben. Om de säljer mer än 50% förlorar de som bekant kontrollen över klubben.

Utöver de nuvarande ägarna och intressenter finns även ytterligare en part med i spelet – nämligen Royal Bank of Scotland, som pressar Hicks & Gillett att sälja. RBS vill att amerikanerna ska sänka priset på klubben.

The Times hävdar även att det finns ytterligare intresserade investerare som är beredda att betala £100 miljoner för 40% av klubben. Dessa uppges komma från Saudiarabien och USA.

Roy, 62, är grundaren till The Sahara Group, som sysslar med media, tourism samt fastighetsaffärer.

Ambani, 52, är desto kändare – och desto rikare. Enligt Forbes business magazine är hans ekonomiska tillgångar värda omkring £12,5 BILJARDER – vilket är mer än vad Shejk Monsour och Roman Abramovic är ”värda” TILLSAMMANS.

Ambani är uppenbarligen en extremt rik affärsman. Han är redan involverad en hel del inom sport, men då i hemlandet Indien.

4 kommentarer
 1. Låter onekligen intressant, allt är bättre än jänkarna.
  Både vill och inte vill ha en Sugardaddy till klubben.

  Vill för att vi då får pengar att köpa BRA spelare för som vi så väl behöver, men vi förlorar samtidigt en del av klubbens själ.

 2. Liverpool skulle behöva ett ägarbyte för att klamra sig fast i toppen! Annars kan det bli to år till utan den där ligatiteln…

 3. Vi har väl varit länkade med indiska biljonärer under en längre tid om jag inte minns helt fel?

  Dagens fotboll handlar mer och mer om pengar och det går inte att stoppa den utvecklingen. Antingen har vi pengar och kan fightas om de bästa spelarna, den bästa arenan och de bästa sponsoravtalen. Annars så kommer vi att få räkna med att långsamt komma längre och längre ner i tabellen. Tottenham, Aston Villa och framförallt City har pengar och om inte vi får in några investeringar så är det klart att de kommer att gå förbi oss.

  • Ja, indier har ryktats vara intresserade av Liverpool förut, men de har nämnts i samband med många andra klubbar också. Det är ungefär samma personer som nämns kring varenda klubb som är aktuell att säljas.

Kommentarer är stängda.