Då var den första matchen på Asien-turnén, och den totalt tredje träningsmatchen, avklarad.

Det blev 1-1 mot Thailand i en ganska trevlig tillställning inför tusentals (och åter tusentals) thailändare i Liverpool-tröjor.

Matchen spelades i en till synes enorm hetta och Liverpoolspelarna svettades många liter vatten. En del såg ut som att de hade sprungit ett maratonlopp.

Första halvlek…
Cavalieri
Degen-Insua-Carragher-Agger-Insua
Kuyt-Plessis-Leiva-Babel
Nemeth-N’Gog

Kommentar: Liverpool gjorde ett tidigt mål genom Babel, som elegant förvaltade en lång passning från Carragher. Försäsongens första mål, faktiskt.

Det offensiva spelet kretsade mest kring Babel och Leiva, som gjorde bra insatser, även Insua var duktig men främst defensivt. Mittbackarna var säkra och Degen gjorde nog sin bästa match i klubben, även om det inte säger speciellt mycket.

Nemeth och N’Gog fick inte ut mycket. De såg trötta ut och speciellt Nemeth såg ut att ha problem med värmen.

Thailändarna såg ut att ha på tok för stor respekt för Liverpool.

Andra halvlek…
Gulasci
Kelly-Skrtel-San Jose-Johnson
El Zhar-Mascherano-Spearing-Babel
Pacheco-Voronin

Kommentar: Både Skrtel och El Zhar blev skadade under halvlekens första kvart, vilket gjorde att Dossena och Arbeloa kom in tidigare än planerat.

Detta gjorde att Liverpool formerade backlinjen och anfallet enligt följande:
Arbeloa-San Jose-Kelly-Johnson
Babel-Mascherano-Spearing-Dossena

Givetvis inte ett ultimat scenario med ett sådant ungt mittbackspar och Dossena på vänstermittfältet.

Hur som helst, matchen blev allt jämnare, även om Thailand inte skapade målchanser. Till slut skapade de dock en bra chans när Johnson upphävde offsidefällan och 1-1 var ett faktum.

När cirka 10 minuter återstod kastade Liverpool in Riera och Torres. Den sistnämnde skapade flera riktigt heta chanser – i stort sett på egen hand – och visade alltså hög klass. Bland annat frispelade han den i övrigt osynlige Voronin, som dock misslyckades med att ens träffa målet på friläget – dåligt!

Pacheco var ganska osynlig, men samarbetet med Voronin verkade inte fungera överhuvudtaget. Hittills har jag inte sett att Voronin har haft ett lyckad samarbete med någon annan spelare i Liverpool, tror jag.

Reina kom också in med lite kvar av matchen, men det kändes ganska oväsentligt. Alonso var däremot inte ens ombytt, men han var på Liverpools bänk.

Utöver Alonsos frånvaro noterar vi två skador (Skrtel och El Zhar) vilket naturligtvis inte var bra. Benayoun drog ju på sej en skada i den förra träningsmatchen och missade därför dagens tillställning.