Det hände en hel del i fotbollseuropa under tisdagskvällen.

På den allra hösta nivån och den allra största scenen tog sig AC Milan an Tottenham. Det var naturligtvis mycket intressant att se hur detta Spurs skulle gå tillväga för att åstadkomma ett bra resultat på San Siro.

Inför matchen hoppades jag att Harry Redknapps mannar skulle spela fotboll. Använda sin överlägsna snabbhet och kvickhet. Spela snabbt med boll. Rörelse utan boll. Spurs insats gjorde mig inte besviken. Jag tycker att de var betydligt bättre än Milan i första halvlek.

Milan är ett spelskickligt lag, men samtidigt ett omodernt lag, i den bemärkelsen att de har många långsamma spelare. Det är en typ av lag som uppenbarligen kan vara vinnande i Serie A, men mot starkare, bättre och modernare lag som Spurs har de väldigt svårt.

Jag tycker att Spurs 1-0-seger var mycket välförtjänt. Och inte nog med att Milan var sämre spelmässigt – de skämde ju även ut sig totalt. Både Gattuso och Flamini borde ha blivit utvisade, tycker jag. Gattuso verkade lika mentalt stabil som Gazza på fyllan och Flaminis idiotiska tackling var ett odiskutabelt rött kort.

Faktum är att Milan endast fick momentum efter Flaminis mycket fula tackling, som ju tvingade Spurs till ett byte i backlinjen. Fult, osportsligt och vidrigt av Flamini.

Ibrahimovic var, som vanligt i CL-slutspelsmatcher, mer eller mindre osynlig. Han märktes främst när han gjorde en felpassning, som resulterade i Spurs målgörande kontring. Notera att Lennons extrema snabbhet först möjliggjorde två-mot-två-situationen, då ingen hann springa ikapp honom, och sedan gjorde att han kunde springa förbi backen. Hur hade det sett ut om Kuyt eller Maxi hade fått bollen i ett likadant läge? Då är jag övertygad om att Milanspelare bakom hade sprungit ikapp bollhållaren och enkelt avstyrt kontringen.

Nu hoppas jag att Bale och Modric kan starta i returen. Milan måste göra mål. Om Milan vågar spela offensivt och flytta upp spelare (vilket jag i och för sig tror att de är för fega för att göra) kommer Bale och Lennon att kunna kontra mot Milans sega backlinje. Det kan sluta i förnedring i London.

Och en gång för alla; Premier League är naturligtvis mycket bättre än Serie A.

* * *

På en lägre nivå och en mycket mindre scen – närmare bestämt på Keepmoat Stadium i Doncester – tog Ipswich Town sin största bortaseger på 12 år via 6-0 mot hemmalaget Doncester Rovers.

Ipswichs omskrivna talang Connor Wickham kommer att bli ännu mer omskriven. 17-åringen gjorde nämligen tre av målen i den stora vinsten. Ipswich är naturligtvis mycket medvetna om att varje fantastiska insats som Wickham gör höjer hans marknadsvärde med några miljoner pund.

Liverpool är givetvis intresserade av Wickham, men lika givet är det att resterande storklubbar också är precis lika intresserade. Det kommer att bli en spännande dragkamp i sommar, den saken är klar.

Det ska bli intressant att se hur noggrant Liverpool kommer att följa sin uttalade policy gällande att i första hand rekrytera unga brittiska spelare. Wickham passar onekligen in perfekt i den beskrivningen. Januariköpen av Suarez och Carroll visar att klubben vill värva unga spelare – gärna brittiskt – men det är inget måste. Unga toppspelare från andra delar av världen, så som Uruguay i Suarez fall, är givetvis också högaktuella.

Hur som helst, när Comolli lämnar in sina rekommendationer av anfallare, är jag övertygad om att Wickham kommer att återfinnas på listan som ett av flera namn. Det skulle vara intressant att se hur Comolli och Dalglish resonerar om ”Wickham vs Lukaku”.

Wickham och Lukaku är som bekant jämnåriga. Wickham vore billigare, är brittisk och har hållit på Liverpool sedan barnsben. Men Lukaku har visat mycket mer mot bra motstånd och ser ut att vara ett bättre ”råämne” än Wickham.

* * *

En annan fantastisk talang är som bekant Eden Hazard. Den snabba, tekniska, eleganta och allmänt makalöst bra belgaren har lekstuga i Ligue 1, trots sin ungdom.

Ikväll skriver The Daily Mail att Lille har satt en prislapp på honom; £21 miljoner. Liverpool, Chelsea och Arsenal uppges vara intresserade av Hazard.

Samma tidning hävdar dessutom att Liverpool nyligen scoutade Feyenoords Georginio Wijnaldum i en match mot Heracles Almeo, och att Andras Simon har skrivit på för den holländska klubben Excelsior.