Liverpools talang Conor Coady går från klarhet till klarhet i landslagssammanhang. Förra sommaren var han som bekant lagkapten för England när de vann U17-EM, och igår representerade han U19-landslaget i en träningsmatch mot Tyskland.

I den ordinarie lagkaptenens Jonjo Shelveys frånvaro fick Coady, 17, kaptensbindeln i U19-landslaget.

Coady var ytterst nära att göra mål med ett riktigt konstnummer:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BlIf52gKTO0[/youtube]

Matchen slutade dessvärre 1-0 till Tyskland. Målskytt var Denis Thomalla, som tillhör Hoffenheim.

Andra Liverpoolspelare som deltog var Jack Robinson, som spelade 75 minuter, samt Thomas Ince som fick 80 minuter på planen. Två spelare som Liverpools scouter uppges ha koll på – Wilfried Zaha (Crystal Palace) och Connor Wickham (Ipswich) spelade också för England.

Kommentarer från Coady och förbundskaptenen Noel Blake efter matchen mot Tyskland:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3hdgzEN18lk[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BjTcknGqoOQ[/youtube]

Så, vad ska man säga om Coady? Han är bevisligen ytterst lovande. Kan spela mittback och defensiv mittfältare. Jag tror att hans framtid finns på den sistnämnda positionen. Han är väldigt duktig med bollen, har bra rörelsemönster, men saknar samtidigt den storlek som en PL-mittback helst bör ha.

Martin Kelly har visat att det minsann inte är helt omöjligt för en ”local lad” att etablera sig i A-laget. Kanske blir Coady nästa spelare att ta samma steg?

* * *

I dagarna fortsätter George Gillett och Tom Hicks sin patetiska kamp om att få ännu mer pengar för Liverpool. Hicks beskrev som bekant Fenway Sports Groups köp av klubben som ett ”epic swindle”,

Nåja. Det kunde ha varit värre. Nu är väl Hicks och Gillett närmast som två flugor som möjligtvis stör lite granna ibland, men som är svåra att träffa med flugsmällaren, så de finns ändå där.

Everton offentliggjorde nyligen detaljer i klubbens ekonomi. Evertons skulder blir större och större. Numera är de uppe i £44,9 miljoner. De skyller på höjda spelarlöner. Läget beskrivs inte som tillräckligt akut för att de ska tvingas sälja ut sina högst värderade spelare, men samtidigt har de redan gjort klart att David Moyes inte kommer att ha någon transferbudget överhuvudtaget att arbeta med i sommar.

Jag skulle tro att Moyes är jäkligt sugen på att ”casha in” någon eller några spelare för att helt enkelt kunna få in nytt blod i truppen. Marouane Fellaini och framförallt Jack Rodwell är de som rimligtvis bör ligga närmast till hands. De skulle generera i mest pengar, och i Rodwells fall handlar det ju faktiskt om en spelare som inte ens är helt ordinarie i startelvan.

* * *

Jag kollade nyligen på Rennes – PSG (1-0). Mest imponerad blev jag inte av Yann M’Vila, utan av hans lagkamrat Yacine Brahimi, 21. Han visade prov på fin teknik och riktigt snabba fötter. Onekligen en spelare att hålla kolla på framöver.

Rennes ligger faktiskt på en hedrande tredjeplats i Ligue 1. De är fem poäng bakom Lille och har givetvis goda förhoppningar om att vinna ligan. Det kan förmodligen förklara varför de vägrade sälja M’Vila i januari – det är inte varje säsong som Rennes har en realistisk chans att vinna ligaguld.

Det är för övrigt ganska intressant att jämföra Lilles och Rennes målskillnader:
Lille 40-22
Rennes 24-17

Snacka om att Lille har mer ”firepower” än Rennes, men å andra sidan brukar lag som vinna många matcher med 1-0 ofta ta hem ligaguldet.