Unga vänsterbackar flyr klubben efter Tsimikas ankomst.

Idag offentliggjorde Liverpool att Adam Lewis lånas ut till Amiens SC hela säsongen 20/21. Amiens åkte nyligen ur Ligue 1 och därmed väntar spel i andradivisionen för Lewis. Enligt L’Equipe har Amiens en utköpsklausul i sitt avtal med Liverpool, men det är oklart vad summan ligger på.

Samtidigt är även en annan ung vänsterback – Yasser Larouci – på väg att lämna klubben. 19-åringen har 1 år kvar på sitt kontrakt och har klargjort att han vill lämna för att få regelbunden speltid någon annanstans, men än så länge har ingen intressent matchat Liverpools prislapp. Brittiska medier har tidigare rapporterat att LFC hoppas kunna sälja Larouci för £2m.

Fler talanger som är på väg bort är Ben Woodburn, Sheyi Ojo, Kamil Grabara och Rhian Brewster – dock troligen inte på permanent basis.

Enligt Neil Jones på GOAL hoppas Liverpool låna ut Woodburn: det finns intresse från Ipswich, Portsmouth och Eredivisie, medan PAOK och Hamburg är två av klubbarna som är intresserade av Grabara. Ojo kommer inte att spela för Liverpool 20/21, men det är oklart om han lånas ut eller säljs.

Däremot är mittfältaren Herbie Kane skadad och kommer inte kunna spela förrän i slutet av september. Det betyder att han blir kvar i Liverpool åtminstone tills dess. 21-årige Kane har varit utlånad i två omgångar och spelat bra för såväl Doncaster Rovers (League One) som Hull City (Championship).

Beträffande Brewster, som ju är klart närmare A-laget än alla andra som nämns i denna artikel, så kommer han få chansen att visa framfötterna under Liverpools försäsong. Möjligtvis kan han ta en plats i truppen – annars väntar en ny utlåning. Både GOAL och Liverpool Echo hävdar att Aston Villa, Newcastle, Brighton, Fulham och Crystal Palace är intresserade av att låna Brewster den kommande säsongen. Brewster gjorde som bekant stor succé i Swansea under 2020 och de hoppades få låna honom igen – men så verkar det alltså inte bli.