Redan som 14-åring värvade Liverpool den numera 18-årige mittbacken Andre Wisdom. Förra säsongen var Wisdom lagkapten i reservlaget och tidigare den här sommaren belönades han med ett nytt kontrakt med Liverpool.

Liverpool tror mycket på Wisdom – och det lät att förstå varför. Förra sommaren var Wisdom en drivande kraft i Englands EM-vinnande U17-landslag, och sedan dess har han avancerat snabbt i landslagshierarkin, trots uteblivet A-lagsspel på klubblagsnivå. Så sent som idag spelade han sin första U21-landslamp när England besegrade Israel med 4-1.

Wisdom är i första hand mittback, men kan även spela defensiv innermittfältare och högerback. Han besitter mycket tydliga ledaregenskaper och är ett fysiskt praktexemplar. Vidare är han kraftfull, bra i luftrummet och snabb. Dessutom är han en naturlig fotbollstalang som besitter spelsinne, läser spelet på ett bra sätt och är effektiv i spelet med bollen.

På kort sikt måste Wisdom fortsätta att träna med A-laget växa in på den högre nivån, och naturligtvis matchas i reservlaget. En utlåning till the Championship skulle kunna vara fördelaktig, förutsatt att han hamnar i ”rätt” klubb. Det är dock inte ett absolut måste, då Dalglish & Clarke är duktiga på att träna, utveckla och matcha talanger på rätt sätt, vilket vi såg bevis på förra säsongen när såväl Flanagan som Robinson fick speltid och dessutom gjorde det mycket bra.

På lång sikt måste Wisdom givetvis spela A-lagsmatcher. Om jag ska sticka ut hakan en aning, kan jag säga att jag är tämligen övertygad om att just den här killen kommer att ta en ordinarie tröja i Liverpool inom loppet av, låt oss säga, fem år. Han kommer att bli en extremt bra mittback, och även vara en allroundskicklig spelare som klarar av att hantera defensiv innermittfältare och högerback vid behov.  Wisdom är en oerhört stor talang, och hade säkerligen varit mycket, mycket mer omskriven om han hade varit en offensiv spelare.