Liverpool är nära att värva en av Englands mest hypade tonåringar.

Ingen mittback i sikte – men kanske en ny ”Harvey Elliott”-värvning. Idag uppger nämligen Liverpool Echo och flera andra medier att Liverpool är nära att göra klart med Kaide Gordon.

Den hypade Gordon har redan debuterat för Derby Countys A-lag, trots sina blott 16 år, och betraktas rent allmänt som en av England bästa spelare i sin ålderskull.

Liverpool är detaljer från att köpa Gordon för en initial övergångssumma på £1m. Många andra engelska storklubbar är också inblandade i dragkampen om Gordon, men LFC ser ut att ha vunnit fighten.

5 kommentarer
 1. Förståelig värvning, i bästa fall en spelare för Liverpool i framtiden. I sämre fall en affär för 3 mille nu som sen kan säljas för det dubbla (eller mer) till en PL konkurrent eller ett lag i Championship.

  Hade som alla andra givet sett en mittbacksvärvning, men med några få dagar kvar av fönstret så ser det inte ut att bli nåt. Med en eventuell miss av Champions League som följd av detta kan det bli svårt att få hit de targets som vi har i sommar. Läste att Upamecano är på Bayerns radar, så den blir nog svår. Även Konaté blir svår att locka utan CL.

  Sen är det så klart svårt att förutspå vad som händer med nuvarande trupp med en missad CL, men det skulle eventuellt kunna hända en del där. Känns lite som att FSG kör en chansning här, en chansning som skulle kunna bli väldigt kostsam i slutänden…

  • Ja det scenariot kostar långt mer än den halva miljard vi ändå skulle behöva investera i en mittback i alternativkostnad…

  • kristian: Ja, det är verkligen en enorm chansning att inte värva en mittback. Hela good-feelingen som Liverpool har haft under Klopp kan ju komma av sig om man missar CL. Kommer bli oerhört tight i slutändan.

   van Dijk och Gomez kommer ju att vara tillbaka till nästa säsong, men en mittback behövs NU.

  • Håller med båda, det kan bli en kostsam historia om vi missar CL. Och då pratar jag inte enbart ekonomiskt, utan främst sportsligt. Vet att det gnisslar lite hos Salah, att han inte får mer cred för det han gör. Skulle vi missa CL och han ser att det kanske tar 1-2 säsonger för Liverpool att komma dit igen, så finns risken att han försvinner redan i sommar.

   Sen tror jag även på försäljning av spelare som gjort sitt i klubben: Origi, Oxelade, Shaqiri och även att Milner försvinner till Leeds där jag tror han vill avsluta sin karriär.

   Undrar även om vi vill påbörja en föryngringen av truppen lite smått i sommar, hela fronttrion börjar närma sig 30 och börjar tyvärr se lite trötta ut. Speciellt då Jota är skadad och vi inte har nån backup som kan avlasta. Och det att Firmino slutat leverera för tillfället…

   Sen så har vi mittfältet där våra tongivande spelare behöver lite yngre avlastare som kan smygas in i startelvan. Tänker främst på Wijnaldum (som försvinner), Henderson, och Thiago. Vi har Jones som kommer bli ännu bättre nästa säsong, men bakom där har vi ingen då man tyvärr inte kan lita på Keita. Minamino passar bra som backup, men vi behöver nån som kan gå in från start.

   Backlinje och målvakt känns ok, dock lär vi inte göra samma misstag och inte köpa in en backup där. Kanske att Matip ryker då han sällan är frisk och att han ersätts av nån som kommer slåss med Gomez om startplatsen bredvid Van Dijk.

  • Frågan är vilken mittback Klopp helst vill ha? Vill han ha Upemecano så försök att säkra hans signatur redan nu i Januari genom att betala lite mer än de 50 som hans utköpsklausul sägs vara till sommaren. Oavsett om han kommer nu eller till sommaren. För missar vi CL så är chansen stor att han skulle välja någon annan klubb och så är det väl med fler backar som Klopp vill ha.

   Så i värsta senario så missar vi CL vilket gör att Klopp kommer få välja sitt 7 val av mittbackar han skulle vilja värva och att Mane och Salah eventuellt skulle vilja lämna.

   Men nu ska vi inte tänka så, Rhys kommer bli nya VVD och kommer vara stolt fanbärare av emblemet på tröjan när vi säkrar CL spel till nästa säsong.

Kommentarer är stängda.