Charlie Adam vill flytta till Liverpool i slutet av veckan, men han är inne i en bitter konflikt med Blackpool. Adam pratade med Ian Holloway inför matchen mot Sunderland, och gjorde ingen hemlighet av att han är desperat att flytta till Liverpool. Skotten var beredd att kräva en flytt redan innan matchen, men Holloway övertalade honom att spela, vilket han gjorde – med bravur. Holloways uttalanden om att Liverpool måste höja sitt bud har dock gjort Adam rejält förbannad på Blackpool. Nu beror allt på pengarna, och Adam kommer att fortsätta insistera på en flytt, då han är rädd för att Liverpool kommer att strunta i honom om inte flytten genomförs detta transferfönster. Kommande veckas match mot Manchester United kan bli Adams sista för Blackpool – om han spelar. Liverpool är beredda att betala £5 miljoner för Adam, men kan rikta in sig på någon annan spelare om Blackpool inte säljer, vilket vore en mardröm för Adam (The Mirror).

Damien Comolli gör ytterligare ansträngningar för att värva Luis Suarez. Liverpool närmar sig en värvning för omkring £19 miljoner (The Mirror).

* * *

Liverpool är angelägna om att värva en stjärna i januari. Inom de närmaste dagarna kommer Damien Comolli att åka till Amsterdam för att förhandla med Ajax om Luis Suarez. Ajax kräver £21 miljoner, men Comolli är inte beredd att ge mer än £18 miljoner. Möjligtvis kan Ryan Babel komma att användas som någon slags mellanvikt i en kompensation. Dessutom är Liverpool fortsatt intresserade av Charlie Adam (The Times).

Liverpool visar alltjämt konkret intresse för Charlie Adam, Stephen Warnock och Luis Suarez (The Telegraph).

Charlie Adam vill väldigt gärna flytta till Liverpool. I hans kontrakt med Blackpool står inskrivet att han har rätt till 20% av en övergångssumma som en klubb betalar för honom, men han är beredd att avstå den rätten för att kunna genomföra en flytt till Liverpool (The Daily Express).

Shaun Wright-Phillips är nära en låneflytt till Fulham. Om övergången genomförs kommer Fulham att ha rätt att köpa yttermittfältaren för £4 miljoner i sommar, förutsatt att de klarar PL-kontraktet (The Daily Mail).

Fulham är angelägna om att värva tillbaka Paul Konchesky. En genomgång kommer dock bara att ske om de lyckas göra sig av med Carlos Salcido. Samtidigt kommer Liveprool att låna in Stephen Warnock om man lyckas göra sig av med Konchesky (The Daily Mail).

Ajax visar intresse för Eidur Gudjohnsen, som i så fall skulle anlända som en ersättare till Luis Suarez (The Mirror).