Ryan Babel har snackat med holländsk media. Babel säger någonting i stil med; ”Suarez övergång till Liverpool öppnar dörren för mig att gå till Ajax. Om Liverpool och Ajax, i kombination med Luis, kan nå en överenskommelse om mig kommer jag säkerligen att flytta till klubben. För chansen att få spela är jag beredd att gå ner rejält i lön. För en spelare i min ålder är det viktigt att spela varje vecka” (De Telegraaf).

Luis Suarez vill flytta till Liverpool. Nu är det upp till klubben att hosta upp de £18 miljonerna som Ajax kräver för att släppa anfallaren (The Liverpool Daily Post).

Suarez har gjort klart för Ajax att han gärna vill flytta till Liverpool. Ajax vill ha £18 miljoner för honom och nu är det upp till Fenway Sports Group (FSG) att bestämma om Suarez ålder, potential och marknadsvärde gör honom till en bra rekrytering. Liverpool vill även värva fler spelare; man har scoutat Charles N’Zogbia, som skulle vara ungefär hälften så billig som en annan intressant spelare – nämligen Ashley Young – vars prislapp ligger på omkring £15 miljoner. Ryktena om att Liverpool vill ha Stewart Downing är dock kraftigt överdrivna, men däremot är LFC intresserade av att låna Stephen Warnock resten av säsongen (The Telegraph).

Warnock kan komma att återvända till  Liverpool. Om förhandlingarna slutar väl kommer Warnock att lånas ut resten av säsongen med en köpoption i sommar. Mycket beror dock på hur angelägen Houllier är att låta honom lämna. En annan spelare som aktivit försöker få igenom en transfer till Liverpool är Downing, men (för hans del) är tyvärr inte intresset särskilt ömsesidigt, och de mediarapporter som har påstått att LFC har kontaktat Aston Villa rörande Downing är kraftigt överdrivna. Liverpool är dock angelägna om ett värva en vänstermittfältare. En spelare på önskelistan är Suarez, som skulle kosta åtminstone £15 miljoner att köpa loss från Ajax – nu överväger LFC att buda på honom (The Liverpool Echo).

Liverpool planerar att buda omkring £12 miljoner på Downing (The Northern Echo, The Evening Gazzette).

Kommentar: Suarez och Warnock ser ut att vara nära Liverpool. Förmodar att Babel går i motsatt riktning mot Suarez; varför inte försöka skeppa iväg Konchesky till Aston Villa i en deal för Warnock?

* * *

West Ham vill låna Joe Cole. En källa inom klubben hävdar: ”It’s a very long shot, but we are willing to have a go” (ESPN Soccernet).

Cole kommer inte att flytta till West Ham. Han är fortsatt fokuserad på Liverpool, menar en källa nära mittfältaren (GOAL.com).

* * *

Liverpool och alla de andra engelska storklubbarna, förutom Manchester City, har registrerat sitt intresse för Ashley Young. Det återstår dock att se om Aston Villa är beredda att sälja den flyfotade yttermittfältaren (Skysports.com).

Mark van Bommels agent Mino Raiola bekräftar att Liverpool är intresserade av holländaren, men påpekar att han har andra erbjudanden som är mer intressanta (Bild).

Kommentar: Nej tack till van Bommel. Visst, han är en helt okej spelare, men dessvärre gammal, och framförallt vill jag inte se Raiola i närheten av Liverpool.