Enligt News of the World kommer inte Liverpools ägare Tom Hicks och George Gillett vara de som beslutar om Rafa Benitez blir kvar i klubben.

Tidningen menar att ägarna har gett styrelsen rätt att avgöra Benitez framtid. De har informerat Christian Purslow om att de kommer att respektera styrelsens majoritetsbeslut i frågan.

Purslow, Phil Nash och Ian Ayre – som ingen besitter någon egentlig sportslig kompetens – ska alltså bestämma om Benitez är rätt man att leda Liverpool.

Vidare skriver News of the World att Benitez inte har fått några garantier rörande pengar. Styrelsen visserligen frigjort ekonomiska resurser för nyförvärv, men det är ännu oklart om Benitez kommer att bli mannen som får spendera pengarna.

Styrelsen har lagt undan £15 miljoner till nyförvärv och dessutom kommer pengar från spelarförsäljningar att få användas till spelarköp.

Albert Riera förväntas säljas, och dessutom uppges Yossi Benayoun lämna klubben om Benitez stannar.

Av klubbens största stjärnor är Javier Mascherano den som är troligast att lämna, menar News of the World.

Benitez anser sig inte ha fått tillräckligt stora ekonomiska muskler de senaste fyra transferfönstren, men styrelsen anser å sin sida att spanjoren inte har använt de pengar han har haft på ett speciellt bra sätt. Det är framförallt Purslow som pekas ut som negativt inställd gentemot Benitez.

Vad som talar för att Benitez stannar är kanske framförallt att klubben måste betala honom £16 miljoner om sparkas och att han fortfarande har många supportrars stöd. Dessutom saknas uppenbara kandidater till att ta över, om Benitez lämnar.

2 kommentarer
  1. Har du hört nåt senast om att någon är intresserade av att köpa Liverpool?

    • Nej, det är tyst kring det.

Kommentarer är stängda.