Nu vet Liverpool omfattningen av Daniel Sturridges senaste skada. Anfallaren missar 6 veckors spel.

Sturridge

Ja, Sturridges blytunga säsong fortsätter. Skadehelvetet fortsätter. Otroligt tungt för både honom och laget.

Det står nämligen klart att Sturridge kommer att missa de kommande 6 veckorna, vilket innebär att han missar ytterligare 12 matcher. Bland matcherna märks bland annat 2 CL-matcher samt PL-matcher mot klubbar som Manchester United och Arsenal.

11 kommentarer
 1. Det här känns typ värre än när vi gav bort titeln i våras. Jag har knappt vågat besöka internet sista dagarna då jag varit orolig om att läsa om att Sturridge slagit upp någon skada. Och så hände det. Igen.

  Liverpool måste ju rensa ut hela sin scouting/värvningsstab efter sommarens misslyckande. Vi spenderade £120 m i sommar, och ändå står vi med de tre sämsta anfallarna i hela europa under en hel höst. Vi kan nu se tillbaka på över 20 år av övervägande katastrofala värvningar. Vi har väl lyckats med max 10-15% av nyförvärven under dessa år. Resten har vi fått rea tillbaka på olika sätt.

  Nä, vi skulle aldrig ha gett oss innan vi knutit till oss ett riktigt toppnamn som ersättare för Suarez. Om det så hade kostat hela värvningsbudgeten.

 2. Var det inte BR som visste precis vad Sturre behövde för träning för att hålla honom skadefri. BR har sagt och gjort så mkt dumt den här hösten att man tappar räkningen.

  • Sturridge har själv gått ut och sagt att även hans far var väldigt mycket skadad under sin karriär. Det började ju med landslaget, när han skadade sig första gången. Tror inte att man ska beskylla den medicinska staben allt för mycket. Men de är givetvis fruktansvärt tråkigt…

   Angående värvningarna så tror jag att dem inte lyckats väldigt mycket på grund utav att vi inte har någon djupledslöpande anfallare. Lallana, Coutinho, Sterling och Markovic är spelare som behöver yta, men framför allt någon att släppa bollen i fart på… Och utan djupledsspel så kan motståndarna lyfta laget och täta ytorna, vilket ställer till stora problem för oss. Samtidigt så får man inte glömma att vi har värvat två st av europas största talanger födda 94(!) i Markovic och Can. Balotelli är Balotelli… Men jag tror fortfarande att han kommer bli en väldigt bra spelare för klubben. Men han kan inte göra det ensam, tyvärr.

   Jag känner med en extrem frustration över sommarfönstret, men vilka skulle Rodgers ha värvat istället? Som var tillängliga? Som ville komma?

   Balotelli – var inte första valet, utan det var Alexis Sanchez… Han tjej ville shoppa i london… Inget rodgers kunde göra något åt…

   Can – Han har gjort de bra när han vart skadefri och är en spelare som vi saknat i ett par år med sin kraft.

   Markovic – 20 år och hela fotbollseuropa har vart intresserade utav honom!

   Lallana – Hade hoppas på mer, men fortfarande en spelare som presterar.

   Lambert – Var menad som någon som kunde ändra en matchbild i slutet av matcherna. Tyvärr lite samma spelare som Balotelli!

   Lovren – Har inget direkt att säga, men de kan inte vara enkelt att spela mittback i ett lag som saknar ”identitet”. Men han har inte gjort det lättare. Kan betydligt bättre.

   Moreno/Manquillo – Båda har gjort det bra under omständigheterna. Lite slarv här och var. Men tror båda har väldigt fina karriärer framför sig.

   Men vilka borde ha värvats?

   Sen så gillar jag inte att klaga på vår kapten, han har förgyllt mitt liverpoolhjärta gång på gång under de senaste 10 åren. Men är han tillräckligt bra att spela defensiv mittfältare? Han var fruktansvärt viktig i uppspelsfasen förra året. Men de var inte stabilt defensivt, men de spelade inte lika stor roll när vi gjort 100+ framåt.

   Jaja, nu har jag fått skriva av mig frustrationen över Sturridge skada. Rodgers ska absolut inte få sparken! Folk kan kalla han ett ”one-hit-wonder” om de känner för de, men se vad han gjorde med Swansea, vad han har gjort för oss, den passionen som han har för att spela fotboll på ett vansinnigt kul sätt och vad han har betytt för många i laget! 7 eller 8 värvningar gjordes i somras, Suarez lämnade för Barcelona och Sturridge har vart skadad nästan hela säsongen….
   Vi kommer tillbaka!
   YNWA

  • Det värsta är att vi försökte få Sanchez men han valde Arsenal, James Rodriguez ville till Real, Falcao kostde ändå runt 330milj för ett år men hade ju varit värt det om han likt Suarez kunnat pytsa in 30baljor och vi hade kunnat få en topp 4a igen men ingenting är ju garanterat.

   Finns inget som säger att om vi köper en spelare för 700milj att han skulle lyckas i Liverpool fast han lyckats i sin förra klubb. Att få spelare som faktiskt kan prestera från dag ett är inte lätt hur mycket man än vill och betalar men visst hade man trott att Messi kanske varit en bättre värvning än Lambert men ingenting är givet även fast det är det på pappret.

   jackhysell: Håller helt med dig att sparka Rodgers är det sämsta de kan göra just nu. Ge honom trygghet och visa tro så kommer det gå bra. Skulle kännas så tomt om han fick sparken och vi måste starta om från skratch igen när nu denna ska spela in sin fotboll, köpa sina spelare etc.

   Efter regn kommer solsken, just give em Love Love Love

  • Vad är det Rodgers har gjort för så många i laget, som endast beror på Rodgers? Jag tycker det är dags att släppa den här myten om att han är någon slags demontränare. Han är på sin höjd en ok tränare som hade en väldigt bra säsong förra året. Men jag frågar mig lite hur mycket del Rodgers hade i detta. Vad hade hänt om Henderson gått i utbyte mot Dempsey som Rodgers velat? Hade vi verkligen kommit två förra säsongen då?

   För det som man helt säkert kan säga om Rodgers, är att han har en katastrofal låg andel lyckade värvningar under sin tid i klubben. Om man jämför värvningarna under Benitez med värvningarna under Rodgers, så är det ju inte direkt till Rodgers fördel. Så det är väl inte helt säkert att Rodgers hade lyckats värva någon bra ersättare till Hendersson, om man uttrycker sig något försiktigt. Själv tycker jag det är fantastiskt hur någon, som många anser har förbättrar många spelare i Liverpool, kan misslyckas så ofta med de spelare han värvar.

   Sedan kan man inte hålla på och älta om man inte lyckades köpa Sanchez eller liknande spelare. Southampton förlorade fler viktiga spelare än oss och har lyckats bra än då i ligan hittills, trots att de antagligen inte köpte spelare för över en miljard som Liverpool.

   Nu vill inte jag heller att Rodgers skall sparkas. Men jag tvivlar starkt på att han tränar i Liverpool om två år, om han inte förbättrar sig på värvningsfronten.

 3. Jag är mest upprörd över – då det visade sig ifjol att vi var klart bäst då vi spelade med två forwards – att man inte värvade för detta i somras då man hade så gott om pengar frigjorda efter Suarez.

  Vi vet att Sturridge är skadad 1/3 av tiden. Slutsatsen att dra är att det behövs tre jla bra anfallare samt ett fjärdeval.

  Fjärdeval är Borini, Lambert eller Balotelli, och nästa år Origi. Lambert (även om jag föredrar Balotelli) hade räckt i år, för att nästa år få börja ge plats åt Origi. Alternativt att Oriogi visar sig lite ung och vek och därför när han är inne visar sig behöva ett lån på ett år till en mittenklubb i PL så Lambert får sitta ut sina två år. Så trodde jag det var tänkt,

  En av de tre spjutspetsanfallarna är Sturridge. Det saknas alltså två riktigt bra anfallare. Nu är Balotelli också värvad och Borini kvar. Rummet är fyllt med fyra anfallare (jmfr City som också spelar med två anfallare och som går runt på tre), men ingen med riktig (bevisad) kvalitet förutom vår ständigt skadade adept.

  Det är återigen så illa skötta transfers i våran klubb. Man bara häpnar vad vi slänger iväg slantar.

  • Samtidigt så vill Rodgers spela ett 4-3-3. Så han värvade för att spela den taktiken. Sen att vi har tappat 51 mål och en jävla massa assist har förstört de offensiva i år. Sen så var de väl inte att ha 2 anfallare när Suarez spelade. Han dök upp precis överallt, därför han är den världsklassspelaren som han är!

  • Ja, och det har jag alltid föredragit också, fram tills att jag insett att det gör oss alldeles för obalanserade. För tunna både bakåt och framåt. Två box till box mf som hjälper Steven med defensiven och även bidrar med mål framåt, sedan en offensiv mf och två anfallare. Det ger trygghet framåt och bakåt.

   Om vi ska spela 4-3-3, eller som nu eg 4-5-1, varför har vi då fyra anfallare om vi bara ska spela med en.. jag förstår inte värvningspolitiken i denna klubb, varken i år eller flera år tillbaka,

 4. Jackson Martinez, Aubemyeang eller Lacazette, det är spelare som vi nog får gå efter för att få en djupledsspelande forward som levererar.

  • Det är tre väldigt bra spelare, som skulle vara väldigt bra för oss. Frågan är hurvida Dortmund vill sälja, Porto villiga att förhandla samt om Lacazette vill flytta från Lyon efter den här starten?

 5. Vi har ju vår lönepolicy och värvningspolicy (som ju i grunden är sund, såklart), men frågan är hur viktigt det är att försvara den till vilket pris som helst? Forwardssidan är alltid den viktigaste lagdelen, och därmed också den absolut dyraste att köpa in kvalité på. Att nästan helt prioritera bort den, som vi nu gjorde, har ju uppenbarligen visat sig vara ett enormt misstag.

  Det är ju svårt att veta exakt hur svårt det är att signa de riktigt stora namnen, men ser man på klubbar som tagits över av rika ägare verkar det ju uppenbarligen vara möjligt att locka stora namn med en rejäl övergångssumma och lönecheck. Kanske skulle vi gå ifrån våra principer just när det gäller forwardssidan? Speciellt om vi står inför att ersätta en av världens absolut bästa spelare och har en värvningsbudget av aldrig tidigare skådat slag. Och, för första gången på länge, faktiskt kan erbjuda CL-spel. Jag bävar efter att vara tillbaka på ruta 1 igen nästa säsong. Mitt hopp om fjärdeplatsen försvann med DS’s senaste skada.

Kommentarer är stängda.