. . .

Raheem Sterling är nära att skriva på ett nytt femårskontrakt med Liverpool. Kontraktet förväntas ligga på £30 000 i veckan, men med en årlig löneökning. I kontraktet finns även bonusar för antal matcher, mål och CL-kvalifikation. Båda parterna i förhandlingen gillar förslaget och klubben ser alltså ut att binda upp Sterling över ytterligare fem säsonger (GOAL.com).

. . .

Liverpool har omkring £20 miljoner att spendera i januari och hoppas göra klart med Daniel Sturridge och Thomas Ince under början av januari. Man håller även koll på Theo Walcotts situation i Arsenal, och är villiga att betala honom en veckolön på £90 000 (The Telegraph).

Liverpool kommer att vara en av de mest aktiva klubbarna i januaris transferfönster. De ser ut att offentliggöra både Daniel Sturridge och Tom Ince bara några dagar in i fönstret; Sturridge är på väg till Anfield för omkring £12 miljoner, medan Ince kostar £6 miljoner att köpa loss från Blackpool (The Daily Mail).

. . .

Liverpool hade scuter på plats i matchen mellan Galatasaray och Fenerbahce. Scouterna blev imponerade av Selçuk İnan, Burak Yilmaz och Semih Kaya (Milliyet).

. . .

Fulham är beredda att buda på Jordan Henderson (GOAL.com).

. . .

Bafetimbi Gomis ryktas till Liverpool och Chelsea (Canal+).

. . .

Liverpool har kontaktat Sofiane Feghoulis representanter. Hans kontrakt med Valencia går ut sommaren 2014 (SuperDeporte).