. . .

Officiellt bekräftade övergångar:

– Beñat Etxebarria från Real Betis till Athletic de Bilbao.
– Adam Hammill från Wolves till Huddersfield (lån har blivit permanent övergång).

* * *

Enligt The Independent har Liverpool svårigheter i sin jakt på Tiago Ilori. Dessa svårigheter beror främst på att Sporting Lissabon för tillfället vägrar förhandla om mer än 20 spelare som delar agent med Bruma. Orsaken till Sportings inställning är att 18-årige Bruma vägrar skriva på ett nytt kontrakt med klubben.

Samtidigt uppger tidningen att endast pappersarbete återstår innan Liverpool kan presentera Simon Mignolet som ett nyförvärv, samtidigt som klubben har distanserat sig från de rapporter som gjorde gällande att man vill signa Victor Wanyama. Man är dessutom en bit ifrån att värva Henrikh Mkhitaryan, som även andra storklubbar är intresserade av.

Kommentar: Sporting inser förmodligen att Bruma är en spelare med extrem potential och gör allt för att skriva ett nytt kontrakt med honom. Detta är naturligtvis bara taktik från deras sida; förvisso en ganska smutsig taktik, men likväl ingenting annat än just en taktik. Sporting behöver fortfarande sälja ett antal spelare och Liverpool kommer säkerligen att signa Ilori om man verkligen anstränger sig för att göra det.

Jese

För fyra veckor sedan kom Luis Suarez och Real Madrid överens om kontraktsvillkor. Sedan dess har Real Madrid inväntat anställningen av en ny manager – som ju numera är klar i form av Ancelotti. Den spanska storklubben har dock inte kontaktat Liverpool än och förhandlingar om övergångssumman behövs om de ska signa Suarez. Dessutom har Suarez andra jämförbara erbjudanden och hans representanter anser att han redan har väntat länge nog på Real Madrid (Marca).

Kommentar: Jag skulle kunna tänka mig att ta Jese Rodriguez som en del av dealen. Han har tidigare nämnts i sammanhanget, och han vore en minst lika bra värvning som de andra yttermittfältarna som ryktas til LFC, tycker jag.