Samtidigt som Liverpool fortsätter att värva kan flera spelare vara på väg bort från klubben.

* * *

Thiago Alcantara har varit en nyckelspelare under flera års tid, men den senaste säsongen präglades främst av skador. Nu har Thiago hunnit bli 32 år, har 1 år kvar på kontraktet och har fått se konkurrensen öka drastiskt i och med Liverpools nyförvärv.

Enligt Athletic uppvaktas Thiago av Saudiarabien, där det finns ett seriöst intresse för honom. Thiago ska redan ha tackat nej till ett bud därifrån. Det återstår att se om Thiago kommer att fortsätta nobba intresset från Mellanöstern, men i dagsläget ingår han i Liverpools planer inför nästa säsong.

Kommentar: Thiago är en mycket högavlönad spelare. Det i kombination med hans skador och nyförvärven gör att Liverpool förmodligen är beredda att släppa honom för en hygglig summa.

* * *

Steven Gerrard blev nyligen ny tränare för saudiska Al-Ettifaq.

Daily Mail hävdar att Gerrard vill värva Jordan Henderson till klubben. Henderson har dock 2 år kvar på sitt kontrakt med Liverpool och det vore väldigt oväntat om han flyttar i sommar.

Kommentar: Gissningsvis kommer medierna att koppla samman många nuvarande och f.d Liverpool-spelare med Gerrards klubb de kommande veckorna. Det är en enkel och aningen slö koppling att göra. Det är nog helt otänkbart att Jürgen Klopp skulle acceptera att tappa både Milner och Henderson i samma transferfönster.

* * *

En annan spelare som omges av ett seriöst intresse är Nat Phillips. Den numera 26-årige mittbacken jagas av såväl Feyenoord som Leeds, rapporterar Athletic.

Liverpool begär £10m för Phillips.

Kommentar: Phillips förväntas röra på sig i sommar, då han är femteval på mittbackspositionen och måste försöka få igång sin karriär någon gång. Kanske kan CL-spel med Feyenoord locka honom.

* * *

Den turkiska källan Fanatik hävdar att Besiktas har kontaktat Liverpool rörande Joel Matip.

Matip har 1 år kvar på sitt kontrakt med Liverpool.

Enligt transfergurun Fabrizio Romano har Liverpool inlett nya diskussioner om ett nytt kontrakt med Matips representanter, men samtidigt menar han att klubben letar en ny mittback.

Kommentar: Det är aningen svårt att få ihop de uppgifterna om ett intresse från Liverpools sida att förlänga kontraktet, då Matip högst troligt blir den som ”offras” om en ny spelare värvas till positionen.

1 kommentar
  1. Misstänker att man gärna gör av sig med Thiagos lön för att ta in en ung lovande spelare, typ Lavia. Men samtidigt så har vi ingen som har Thiagos teknik i laget och är en klippa att använda sig av i låsta matcher, så ser gärna att vi har kvar honom en säsong till. Får då hoppas att han ger oss en sista magisk säsong som inte präglas av skador…

    Gällande mittback så förstår jag att man behåller Gomez för HG’s skull, annars hade ju han varit en spelare som hade kunnat generera lite pengar. Så det blir nog Nat och eventuellt Matip som ryker, men bara ifall det hittas en ersättare som kan hoppa in. Speciellt då Konate haft lite skadebekymmer han med.

Kommentarer är stängda.