Totaal Liverpool tar en titt på nuvarande status i Europas stora ligor.

Premier League:
Ambitionen är fortfarande att slutföra säsongen, men man väntar på klartecken från myndigheterna. Arsenal, Brighton, West Ham och Tottenham har delvis öppnat sina träningsanläggningar, där man använder lite annorlunda upplägg, som exempelvis att bara några spelare i taget deltar på träningarna.

Serie A: Klubbarna är överens om att säsongen ska slutföras och har satt 2:a augusti som slutdatum. Italiens regering har beslutat att spelarna får börja träna igen den 4:e maj, men inte på klubbarnas anläggningar och inte i grupp. Den kollektiva träningen kommer igång först den 18:e maj.

Bundesliga: Styrande politiker har sagt att mitten av maj är ett rimligt datum för när säsongen kan återupptas. Den 30:e april kommer politikerna att ge ett slutgiltigt beslut i frågan.

Ligue 1: Frankrikes premiärminister Edouard Philippe har meddelat att de två högsta divisionerna inte kommer att återupptas.

La Liga: Spanska fotbollsförbundet och idrottsdepartementet är överens om att säsongen ska slutföras, men det är oklart när. Klubbarna får rent formellt återuppta träning under vissa restriktioner, men klubbarnas lagkaptener är överens om att detta bara ska ske när situationen är säker.

2 kommentarer
  1. Hemskt att säga eftersom jag älskar fotboll men jag tycker samtliga länder borde avsluta sina ligor nu. Förstår att det är mycket pengar på spel men liv är ALLTID viktigare än pengar.

    • Med det resonemanget är jag rädd att det aldrig kommer spelas fotboll igen. Det dör ju mer folk av svält årligen än vad som dör i Corona tex. Visst är liv viktigare, men vart drar man gränsen? Folk blir ju helt bananas av allt som händer nu. Jag jobbar själv inom vården vill jag tillägga, så det finna att göra nu, men det jag längtar mest efter är när ligan drar igång. alt är att den avslutas, men det det viktiga då är att vi får vår titel.

Kommentarer är stängda.