Kaiserslautern – Liverpool 1-0.

Tyskarna vann välförtjänt. Inte speciellt oväntat. Ett Bundesligalag ska naturligtvis kunna besegra det unga manskapet som Liverpool ställde upp med. Dessutom är man ju inne i en intensiv träningsperiod.

Liverpool mönstrade  följande lag: Cavalieri, Kelly-Ayala-Kyrgiakos (77)-Darby, Amoo-Leiva (74)-Spearing (76)-Eccleston (82), Jovanovic (45)-N’Gog (73).

Avbytare var: Degen (46), Ince (68), Dalla Valle (73), Shelvey (74), Pålsson (76), Irwin (77), Robinson (82) samt de oanvända målvakterna Gulacsi & Hansen.

Jag tycker att Jay Spearing var Liverpools klart bästa spelare. Han fick även lovord av Roy Hodgson efter matchen: ”Spearing in particular has done well over the last two games and definitely deserves to be a part of our first-team squad. I can understand why so many clubs are interested in loaning him.”

Andra spelare som exempelvis Eccleston, Kelly och Amoo fick också beröm av Hodgson, men Spearing var mycket bra, vilket förstås är extra glädjande i dessa tider då lagets bästa defensiva mittfältare – Javier Mascherano – vill lämna klubben.

Jag tycker förresten att David N’Gog är ett stort frågetecken inför den kommande säsongen. Vilka är hans kvalitéer? Varför ska en storklubb som Liverpool satsa på just honom? Jag tycker inte att han har visat tillräckligt mycket under sin tid i klubben. En yngre kille som Lauri Dalla Valle eller ett potentiellt nyförvärv som Marcus Pedersen känns som klart intressantare anfallsämnen. Jag hoppas att N’Gog lånas ut och att Hodgson satsar på någon annan ung anfallare istället.

8 kommentarer
 1. Ngog e fruktansvärt dålig… han hade jävla inte gjort 12 mål i allsvenskan! sälj

 2. Jag tycker att Cavalieri måste berömmas också. Han har varit väldigt stabil och han kan inte göra mycket åt målet som han släpper in idag.

  Vad har hänt med värvningen av Remy undrar jag? Jag är övertygad om att vi kommer att värva en anfallare till, Roy har ju självt sagt det i intervjuer. Ngog kommer som bäst att vara 4:e alternativ på sin position.

  Sedan måste jag göra ett utropstecken för Pacheco som gör ett riktigt bra mästerskap för Spanien och som jag hoppas tas på allvar och får en riktig chans i höst.

 3. ser gärna att pacheco kommer räknas som tredje anfallare efter remy/torres och att vi spelar 4-4-2!

 4. Ngog skrapade förvisso ihop 8 mål i pool tröjan förra året, så han borde nog kunna göra minst 12 i allsvenskan.

  Skulle dock kunna tänka mig en utlåning i ett år till en PL klubb.

 5. Vilket nr hade jovanovic idag? och kommer han ha det nummret i framtiden?

 6. Låter ju på Hodgson som att Spearing verkligen kommer få chansen denna säsong, hoppas verkligen han tar den!

 7. Tänker fortsätta vara spekulativ MEN något har ju hänt pga inte Insua är såld.
  Dålig ekonomi hos Fiorentina? Har Roy ångrat sig? Anser Roy att det räcker att sälja Masch o använda sig av dom pengarna till FW o Vä back + 1 innermitt från Inter ingående i affären…
  Sen fattar jag inte varför Itandje ÄNNU står i spelarlistan… han borde åkt ut med huvudet före för längesen.
  Behåll Insua, låna ut N`Gog, skicka ut Degen, El Zhar, Kyrgiakos.
  Sen SATSA UNGT! som påfyllnads spelare (platserna 15-20 i truppen) hos utespelarna.
  Blir nog bra till slut detta ändå. kanske….

  • Deras sportdirektör Corvino sa senast igår att förhandlingar återstår och att alla 3 parter måste skriva på innan allt är klart… Jag tror att det är kontraktsvillkoren som diskuteras, i och med att Liverpool har accepterat Fiorentinas bud och det verkar ju inte vara läkarundersökningen. Fiorentina betalar ju generellt ut lägre löner än Liverpool och Insua kanske är missnöjd med vad som erbjuds.

   Det är omöjligt att veta hur Hodgson tänker… Men utifrån vad media skriver vill han signa en vänsterback, en allround-back som täcker upp flera positioner, en anfallare, en ersättare till Mascherano och eventuellt en till mångsidig offensiv spelare. Det sägs ju även att Liverpool har en transferbudget på £15-20m (men en del av den har ju spenderats på Wilson, Cole, Shelvey och Jovanovic)… Och så har man sålt flera spelare och ytterligare är på väg ut, utöver Mascherano.

   Itandje hade nog åkt ut med huvudet före om någon klubb hade varit beredda att betala hyfsat för honom… Nu är han en Liverpoolspelare med ett hyfsat kontrakt och är säkerligen inte beredd att gå ner speciellt mycket i lön, så han är nog svår att bli av med, precis som t.ex Diao var för några år sedan. Däremot verkar Degen vara beredd att flytta och gå ner i lön, det är bra, därför att den lönen som han förhandlade sig till som Bosman är nog inte så tokig…

Kommentarer är stängda.