VM närmar sig med stormsteg, men alla klubbar har inte spelar färdigt än.

Klockan 16.00 – alltså om mindre än en timme – spelar Millwall mot Swindon om en plats i the Championship på TV4 Sport.

Det ska bli intressant. En oerhört viktig match på Wembley, kan det bli mer laddat?

Jo, visst. Liverpool har ju också med en representant i form av Stephen Darby.

Darby har haft en härlig säsong. Han har debuterat i Premier League, Champions League och FA-cupen med Liverpool och nu ska 21-åringen alltså spela League One play off-final på Wembley.

Talangen har spelat i Swindons 14 senaste matcher och förväntas naturligtvis spela även idag.

Han har mestadels spelat som högerback, men i slutet av den andra semifinalmatchen mot Charlton spelade han faktiskt på den andra kanten, eftersom den ordinarie vänsterbacken Gordon Greer blev utvisad.

Darby har verkligen samlat på sig viktig seniorerfarenhet den här säsongen. Hur viktigt som helst! Liverpool borde låna ut fler talanger.

Intressanta bosniska spelare

Sedan, klockan 19.00 är det ju Sverige-Bosnien.

Jag ser i och för sig inte fram emot att se Sverige. Tycker att ”vi” inte brukar visa några fina takter, speciellt inte i vänskapsmatcher. Tävlingsmatcher står jag ut med ändå, eftersom deras viktighet gör att de blir laddade matcher.

Hur som helst, jag ser fram emot att se Bosnien. De brukar spela med stolthet även i vänskapsmatcher och ikväll förväntas de även ha stort publikstöd – härligt! Måste även säga att jag verkligen unnar de bosnier som är bosatta i Sverige den här fina möjligheten att se sitt landslag live.

Jag ser fram emot att se flertalet spännande spelare i Bosnien. Tänker framförallt på fyra spelare: Zvjezdan Misimovic, Edin Dzeko, Senijad Ibricic samt Sejad Salihovic. (Jag har dock inte koll på skadeläget men hoppas få se dessa fyra).

Wolfsburgs duo Misimovic & Dzeko är två fantastiska spelare. De är alltid sevärda… Misimovic med sitt makalösa passningsspel och Dzeko är ju en anfallare av absolut världsklass.

Ibricic ser jag fram emot att se eftersom han får duktigt med beröm för sina insatser på klubblagsnivå och framförallt eftersom jag aldrig har sett honom tidigare. Hoppas han får spela mycket mot Sverige. Det är respekt att bli utsedd till bästa spelaren i kroatiska ligan.

Ser även fram emot att se Salihovic. Har visserligen sett 25-åringen en del i Hoffenheim, men jag vill se hur han klarar sig här. Som jag har förstått brukar han spela vänsterback för landslaget, och där har jag aldrig sett honom spela i Bundesliga. Han har en extremt fin vänsterfot – ja, den håller helt klart världsklass – och kan spela på många positioner… Skulle faktiskt helt klart vara en smart värvning för i stort sett alla Europas storklubbar. En otroligt underskattad spelare.

Spännande EM-final

Och imorgon är det final i U17-EM! Den ska jag naturligtvis försöka se. Har inte Eurosport 2, men hoppas kunna fixa en bra stream. För jag vill ju inte missa att se hur Andre Wisdom, Conor Coady, Connor Wickham och de andra klarar sig mot den extremt starka spanska årskullen.