Liverpool gick ut defensivt i Prag och lyckades med taktiken genom att spela 0-0 efter ett riktigt sömnpiller.

Sparta Prag är inte ett lag i klass med Chelsea. Eller i klass med Aston Villa. Eller i klass med Wigan. Eller i klass med Wolves eller något annat PL-lag. Trots detta valde Liverpool att spela oerhört fegt nere i Tjeckien.

Okej, jag förstår att man inte vill släppa in mål, men med detta långsamma lag har man verkligen ingenting att komma med i kontringarna. Man behöver snabba spelare i omställningarna för att kunna utnyttja ytorna, men de spelarna finns helt enkelt inte i dagens Liverpool.

Maxi och Kuyt spelar i princip varje match. Man skulle nästan kunna säga att de har blivit lagets givna kantspelare. Som jag ser på det, är de egentligen bara ordinarie på grund av bristande konkurrens. Kuyt är en slitvarg, men hans tekniska kunnande håller inte ens toppklass på tjeckisk liganivå och Maxi är fruktansvärt medelmåttig.

N’Gog var ofta ensam på topp. Isolerad. Hade dålig hjälp av omgivningen. Han lyckades ta ner några bollar och filma till sig några frisparkar, men mer var det inte. Vad jag framförallt stör mig på är att fransmannen inte kan tajma en djupledslöpning utan att springa offside. Killen har fått skolning av extremt skickliga tränare i både Paris och Liverpool, men det ser man inte mycket av i hans spel. N’Gog är inte ett dugg bättre än afrikanen som Prag hade på topp och givetvis är han inte ens i närheten av att hålla PL-klass. På ett fåtal matcher i Bolton har Sturridge producerat mer i PL än vad N’Gog har gjort på hela säsongen. Dalglish har visserligen inte gett N’Gog särskilt mycket speltid, men det är och förblir en gåta att fransmannen överhuvudtaget får beträda planen iklädd Liverpooltröja när klubben skeppat iväg bättre anfallare som Mellor och Nemeth (men de håller inte heller LFC-klass). Liverpool måste värva ytterligare en anfallare i sommar, därför att ha N’Gog som tredjeval håller helt enkelt inte.

Pacheco är också ett eget kapitel. Folk tjatar om att han ska få chansen. På vilka grunder då? Benitez. Hodgson. Dalglish. En sak som de har gemensamt är att de inte har gett Pacheco chansen. Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att Pacheco är för dålig på träning. För trots allt, om han hade visat ens en gnutta potential på träning, hade ju Dalglish knappast låtit megamedelmåttorna Kuyt och Maxi spela hela matchen.

Så, vilka var bra? Reina gjorde vad man kan förvänta sig. Vidare tycker jag att backlinjen var bra. Kyrgiakos och Carragher städade bra. Johnson var en av få spelare som verkligen försökte ta offensiva initiativ. Wilson slog många bra passningar framåt i banan.