Liverpool har spelat tre träningsmatcher och spelar sin fjärde på torsdag mot Blackburn, trots det känns det knappt som att försäsongen startat, i alla fall inte på allvar. I ”inside training” har jag följt laget med stort intresse på LFC-TV, spelarna kommer tillbaka från semester en efter en, men det dröjer fortfarande länge innan vi har hela laget på plats. Ett par VM spelare ansluter först till USA-turnén, Jordan Henderson, Trent Alexander Arnold, Dejan Lovren och Simon Mignolet ännu senare och kommer endast spendera veckan innan premiären med laget, och bör därför inte vara aktuella att starta säsongen.

Transferfönstret stänger även det tidigare i år trots att det varit total stiltje under VM på den fronten. Ett tidigare mönster för Klopp är att han vill göra klart så tidigt som möjligt med nya spelare, just för att de ska få en hel försäsong med laget, dels då det sägs köra extremt tufft under den perioden, samt att det taktiska kräver sin tid att sätta i ryggmärgen. I år har Klopp blivit forcerad att kompromissa, men vi har fått se en positiv Klopp, förmodligen för att konkurrenterna står inför samma förutsättningar, om inte sämre. Det skapade scenariot lär i alla fall gynna alla lag som haft få spelare på VM-äventyr, vilket kan göra dem farliga innan topplagen helt kommit i fas.

Nytt kontrakt för Wilson och utlåning till Derby känns som en bra lösning för alla parter och vi får avvakta ett år för att se om han kan växa ut till en framtida spelare att lita på för oss. Även nytt långtidskontrakt för Brewster är klart.

Statusen på truppen börjar se väldigt lovande ut, i dagsläget ett starkt mittfält och en fullt duglig backlinje, med flertalet spelare på uppåtgående. Frågetecken kvarstår för målvaktsfrågan, där trovärdiga journalister rapporterat om ett rejält bud till Roma på Alisson, vilket så klart skulle förvandla det frågetecken som finns för målvaktsfrågan till ett stort utropstecken. Ett bud som för övrigt troligtvis aldrig hade kommit om Klopp inte vetat om att Alisson velat komma till oss.

Anfallet är ju det vi varit kända för under året och vi har lyckats behålla den trion intakt, spekulationen gäller ju huruvida våra ersättare kan sägas vara bra nog, sett till träningsmatcherna där flera av de aktuella spelarna huserat så har det ju inte blivit glasklart, personligen tror jag att vi kanske säljer Sturridge och Ings, duktiga spelare men tror de har större framtid i andra klubbar. Att jag sedan litar mer på att våra ungdomsspelare ska kliva fram och ta ansvar än att Origi eller Solanke gör det är i sig oroväckande. Mitt hopp just nu står till att Shaqiri tillför den spetsigare bredd, som i min bok är en väldigt bra värvning. Men åker vi på en långtidsskada på Salah, Mané eller Firmino kan vi vara illa ute om ytterligare förstärkning uteblir.

Men jag vill även påminna om att det är lätt att glömma bort spelare så fort de blir skadade, tänker speciellt på Lallana och Oxlade, men jag tror vi har ett väldigt sparkapital där, som inte bör underskattas, men kanske inte främst som rena poängspelare. Vi vill gärna placera spelare i fack men Lallana är inte skadedrabbad likt Sturridge, hans förra säsong var undantaget inte regeln.

2 kommentarer
  1. Jag var väldigt skeptisk mot värvningen av Lallana men gillar det jag såg innan skadan. Om han kommer tillbaka i gammal form kommer han bli väldigt viktig och kan axla Coutinho rollen med beröm godkänt (även om han inte kommer upp i samma klass som kotten så klart)

  2. Jag känner mig inte helt bekväm med att säjla Sturre, min magkänsla säger mig att han kommer att göra en kanonsäsong och vara otroligt viktigt framför allt dom inhemska cupperna. Sen skulle jag behålla Ings alla dagar i veckan före Origi, får han en skadefri höst kommer han bli kanon att kasta in i vår.

Kommentarer är stängda.