Nu har publiceringen av ”sommarens unga fynd” börjat. Först är ut John aka Hammill.

* * *

Min lista består mest av britter, eftersom det är dom jag har mest koll på i mitt tyckte. Kollar jag på fotboll så är det brittisk fotboll. De flesta spelarna här är mycket välkända men det är spelare som jag tror kommer att blomma ut och spela på en väldigt hög nivå om nåt år. Jag försökte komma på lite spelare som var lite mer okända men eftersom jag inte kollar på så jättemycket fotboll från Sydamerika t.ex så var det svårt därför blev det mycket britter.

1. Dale Jennings 18 år, Ytteranfallare, Tranmere
Pris: 1,5-3 miljoner pund
Pris om 2 år: 15 miljoner pund
Kommentar: Liverpool-fostrad och blev släppt av just Liverpool FC i tidig ålder, förmodligen på grund att dålig attityd. Har varit ett enormt utropstecken i Tranmere den gångna säsongen och den tyska giganten Bayern Munchen ska vara väldigt intresserade av scouser som är sjukt snabb och riktigt målfarlig, bra dribbler och bra med båda fötterna, kan han behålla fötterna på jorden så vore de helt klart värt en chansning.

2. Adam Hammill 23 år, Yttermittfältare, Wolverhampton
Pris: 4 miljoner pund
Pris om 2 år: 15 miljoner pund
Kommentar: Ytterligare en Liverpool-fostrad spelare som dominerade i u18 och reservlag men trots det aldrig fick chansen. Grym dribbler och fina inlägg och ett makalöst skott. Hammill har uttryckt sin kärlek till Liverpool många gånger och skulle älska att spela för sin barndomsklubb, har haft en tuff start i sin Wolves karriär med rätt spelare omkring sig och med mer yta skulle Hammill visa sitt rätta jag.

3. Stefan De Vrij 19 år, Mittback/Högerback, Feyenoord
Pris: 4 miljoner pund
Pris om 2 år: 16 miljoner pund
Kommentar: Ung mittback från Holland, tros bli nästa storback från Holland, stark och brytningssäker. Även spelskicklig och är väldigt bra med fötterna han gillar även att ta klivet upp i banan som mittback men det kan ju bero på att han spelat en del som högerback. Hyfsat snabb.

4. Alex Smithies 21 år, Målvakt, Huddersfield
Pris: 1-2 miljoner pund
Pris om 2 år: 8-10 miljoner pund
Kommentar: Englands nästa stormålvakt, är lång och har fina reflexer, även fina fötter av det jag har sett. Premier League klubbar har jagat honom länge nu, men eftersom han blev ordinarie i Huddersfield i en ganska ung ålder så har han inte sett varför han ska flytta när han väl får spela regelbundet – moget.

5. Viktor Claesson 19 år, Innermittfältare, IFK Värnamo
Pris: 0,5-1 miljoner pund
Pris om 2 år: 5 miljoner pund
Kommentar: Chocken, Viktor Claesson, stjärnan i nyuppflyttade IFK Värnamo i Superettan, Sverige! Har teknik, snabbhet, skott, spelförståelse, om man säger Zinedine Zidane…. tja han har ALLT som önskas av en offensiv mittfältare och det är en tidsfråga innan han sticker från Värnamo, Superettan och Sverige, hela Allsvenskan jagar honom och även storklubbar i Europa, har nobbat bud från flertal klubbar för att spela med Värnamo i Superettan. Han kommer att dominera i Sveriges landslag många år framöver. Sveriges nästa guldklimp.

6. James Forrest  20 år, Yttermittfältare, Celtic
Pris: 3-4 miljoner pund
Pris om 2 år: 9 miljoner pund
Kommentar: Ung skotsk ytter som spelare i Celtic, riktigt snabb, och bra passningar och inlägg. Forrests teknik är också bra även om han är riktigt bra på peta spring, men med sin snabbhet klarar han detta galant. Många Celtic-fans och ikoner nämner Forrest som deras nästa storspelare. Har även ett giftigt skott.

7. Giannis Fetfatzidis 20 år, Yttermittfältare, Olympiacos
Pris: 6 miljoner pund
Pris om 2 år: 17 miljoner pund
Kommentar: Tekniskt yrväder, grym dribbler, snabb, låg tyngdpunkt vilket gör de svårt att få tag på denna lilla grek. Har ett fint spelsinne och vet när han ska släppa bollen.. oftast! Har spelat en del landskamper för Grekland och spås bli nästa stora spelare från Grekland.

8. Frederik Sørensen 19 år. Högerback/Mittback, Juventus
Pris: 4-5 miljoner pund
Pris om 2 år: 12 miljoner pund
Kommentar: Kanske det vi behöver allra minst, men en riktigt talangfull försvarsspelare, enormt stark i luften vilket kanske beror på hans längd, 194 cm, en fysisk spelare, aggressiv för att vara så ung och oerfaren men med sin kompromisslöshet borde han funka i England, ge honom nåt år. Vi behöver ju faktiskt huvudstarka mittbackar så…

9. Jano Ananidze 18 år, Offensiv mittfältare, Sparta Moskva
Pris: 7 miljoner pund
Pris om 2 år: 20 miljoner pund
Kommentar: Georgiens guldklimp är ganska liten och tanig med det kompenserar han med en fantastisk blick för spelet och en kvickhet som heter duga, fin teknik dessutom och har jämförts med bl.a Xavi, men enligt mig är han offensivare. Är snabb och har ett bra skott.

10. Lewis McGugan 23 år, Innermittfältare, Nottingham Forest
Pris: 3 miljoner pund
Pris om 2 år: 14 miljoner pund
Kommentar Gjorde debut för Forest redan som 17-åring. Är specialist på fasta situationer och har gjort många grymt snygga mål på frisparkar. McGugan har fina fötter och bra passningar och kan även glidtackla tillbaka bollen på ett snyggt och schysst sett. Skottet är ändå hans främsta styrka, han har ett GRYMT skott och kan klippa till med båda fötterna. Är även ganska stor och stark. Har spelat många matcher för Forest med tanke på att han varit en hel del skadad vilket dock är ganska oroväckande.

Från John aka Hammill!

* * *

För att läsa mer om vilka regler som gällde när listan ovan författades kan du klicka HÄR.

Nästa lista publiceras om cirka ett dygn efter dennas publicering.