Ikväll förlorade Liverpool efter ett sent motståndarmål av segerlaget.

Ja, allt var med andra ord som vanligt i kvällens förlustmatch mot Fiorentina – Det är ju precis så här som det har sett ut i Champions League den här säsongen.

Alberto Aquilani var hyfsad. Med tanke på omständigheterna gjorde han det bra, tycker jag.

Jag följde matchen via en stream till Skysports sändning. Efteråt hade de ett lååångt studiosnack där de snackade om Liverpool och även andra CL-lag.

På plats i studion fanns bland andra Graeme Souness och Jürgen Klinsmann.

Souness målade upp potentiella domedagsprofetior. Om hur Liverpool skulle tappa sin CL-plats till nästa säsong… Om hur bankerna skulle tvinga Liverpool att sälja Fernando Torres, och så vidare.

Rent sportsligt konstaterade Souness att Liverpool är på tok för beroende av Torres och Steven Gerrard. Snacka om att påpeka det uppenbara, men det är ju trots allt oundvikligt att ignorera detta när man diskuterar Liverpools sportsliga problem.

Klinsmann antydde att Liverpools ledning borde överväga att sparka Rafa Benitez. Hur objektiv är egentligen tysken när han säger detta, undrar jag. Han vill ju säkert bli lagets nya manager själv.

I övrigt tyckte Klinsmann att Liverpools passningstempo är för lågt och att laget har för lite kreativitet. Det är bara att instämma.

Klinsmann snackar förresten engelska med amerikansk dialekt & tysk brytning. Det låter roligt.

Nu har Liverpool vunnit 3 av de 14 senaste matcherna. Det är inte lika roligt.

1 kommentar
  1. Det är ju helt enkelt såhär att man älskar sitt lag i medgång och motgång. Och Liverpool kanske är i en svacka nu, men det har de även varit i andra managers ledningar – håller helt med dig om att Klingsmann hade nappat direkt och då faller hans kritik.

Kommentarer är stängda.