The Times hävdar att intressenterna har till i mitten av nästa vecka att bevisa att de har tillräckligt mycket pengar för att kunna vara lämpliga ägare. Vidare presenterar tidningen detaljer i den ledande intressenten, som ju är Kenny Huang.

Mannen som fixar fram pengarna till Huangs bud är inte han själv, utan Dr Yang Guang, som är högt uppsatt i Franklin Tempelton Investments – en av de största globala investeringsfonderna.

CIC står majoriteten av budet/aktierna, men även bankinstitutioner är involverade. CIC kommer inte att investera direkt i Liverpool, utan i ett nytt aktiebolag vars specifika syfte är att genomföra ett köp av Liverpool.

Mer information om Guang, är att han har en examen vid Harvard, och har jobbat åt Huangs QSL Sports Limited sedan i maj, men desto längre i CIC, där han har hjälpt till med intvestingar i västvärlden sedan 90-talet.

Trots rapporter om motsatsen har CIC inte förnekat involvering i Liverpoolbudet. CIC-anställda har gjort bedömningen att de kan tjäna stora pengar på att investera i Liverpool, vilket ju är samma bedömning som köpare av t.ex Manchester City och Chelsea gjort tidigare.

Till skillnad från många andra ägare har CIC inte för avsikt att lägga sig i klubbens dagliga arbete, som kommer att skötas av individer med erfarenhet från Premier League. Dessutom kommer ny personal som specialiserar sig på Asienmarknaden att anställas.

Huang har informerat BarCap, Premier League och Broughton om att han har ekonomisk uppbackning av CIC. BarCap behöver bevis för att den nya ägaren är god för åtminstone £300 miljoner för att de ska godkänna ett köp.

De andra två buden på bordet kommer troligtvis från The Rhone Group och al-Kharafi-familjen.

* * *

Enligt The Mirror har fyra intressenter visat ett ”varierat” intresse för Liverpool, som har skickat ut ett klart och tydligt meddelande till intressenterna; Kom med konkreta bud och visa att ni har ekonomisk uppbackning!

Martin Broughton och hans ”team” som hanterar försäljningen har frågat efter detaljerade, bindande och tydliga dokument som visar exakt varifrån pengarna kommer och vad de kommer att användas till.

Styrelsens minimikrav på köparen är att klubben blir skuldfri och att en ny arena finansieras.

Kenny Huang har nu etablerat formell kontakt med Broughton för att visa sitt intresse för klubben.

The Rhone Group har också visat intresse, men de vill endast köpa en andel av klubben, och resterande delar ska köpas av andra intressenter.

Den oerhört rika al-Kharafi-familjen från Kuwait har visat intresse, dock ett svalt sådant, och de kommer att exkluderas av styrelsen om de inte intensifierar sitt intresse inom de närmaste 10 dagarna.

Yahya Kirdi leder ett syriskt-kanadensiskt bud, som backas upp av Gameday LMC från Montreal samt den syriska affärsmannen Rami Makhiouf. Kirdi har varit i kontakt med George Gillett, men har ännu inte etablerat den nödvändigt kontakten med Broughon.

Vidare har en källa nära Broughton åter igen bekräftat att Hicks & Gillett är maktlösa om majoriteten av styrelsen vill sälja till en intressent. Styrelsen består av Hicks, Gillett, Broughton, Purslow och Ayre.

* * *

The Daily Mail & The Guardian rapporterar också att Liverpool framför budskapet ”show us the money” till de potentiella köparna.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.