Nu har jag snackat en hel del med några personer som är insatta kring Charlton.  De har klargjort en del omständigheter kring Jonjo Shelvey.

Tydligen har Shelvey varit väldigt eftertraktad under flera år. Han gjorde A-lagsdebut för Charlton redan som 16-åring, vilket naturligtvis skapade ett enormt intresse bland större klubbar.

Shelvey uppges känna enorm tacksamhet gentemot Charlton och vill ge allt för klubben, men eftersom de har ekonomiska bekymmer inser han att det bästa vore om han flyttade och således inbringade pengar till Charlton.

Av alla klubbar som är intresserade av Shelvey, är han mest intresserad av Liverpool och West Ham.

West Ham eftersom det är hans ”boyhood team” och Liverpool eftersom hans stora idol heter Steven Gerrard.

Om Shelvey flyttar till någon annan klubb kanske han aldrig mer får möjligheten att spela tillsammans med Gerrard. Det här kan alltså vara en ”once in a lifetime opportunity” för honom.

Shelveys spelstil påminner tydligen en hel del om Gerrards. Han kan säkert lära sig mycket av sin idol.

Dessutom har Liverpools rekrytering av Kenny Dalglish inneburit ökad attraktionskraft. Han ringer personligen upp unga spelare och övertalar de att välja Liverpool.

Vidare verkar Liverpool vara beredda att lägga mer pengar än tidigare på unga engelsmän. Shelveys prislapp ligger på £2-3 miljoner, vilket trots allt inte är så himla lite.

Sambandet mellan införandet av home grown-reglerna och Liverpools plötsliga intresse för att verkligen gå in för att värva unga engelsmän är förstås uppenbart.

Shelvey är visserligen inte 100% klar än och mycket kan hända innan en övergång genomförs. Andra klubbar kan komma in i leken och så vidare, men det ser onekligen positivt ut.

Nu undrar jag vem som kommer efter Raheem Sterling och Shelvey. Kanske John Cofie? Det vore onekligen en enorm prestigevärvning för Liverpool.