Liverpool sägs vara beredda att buda £13 miljoner för Ryan Shawcross, men Stokes manager Tony Pulis säger öppet att mittbacken inte är till salu, och kommenterar dessutom Liverpoolryktet: “With regards to Liverpool, I am sure Kenny Dalglish would have rung me if there was anything on that front”, sa Pulis (The Daily Star, The Daily Express).

Liverpool är intresserade av Ryan Shawcross, men Stokes manager Tony Pulis har meddelat att mittbacken inte är till salu (The Daily Mail).

Chelsea är intresserade av Juan Mata, Luka Modric samt Raul Meireles (The Guardian).

* * *

David N’Gog är nära en övergång till Bolton för £4 miljoner. Bolton är beredda att matcha N’Gogs nuvarande lön, vilket möjliggör en övergång. Fransmannens övergång till Bolton är dock inte kopplad till Liverpools bud på Gary Cahill, som ju ryktas vara på väg till klubben. Bolton värderar Cahill till £15 miljoner – en summa som Liverpool troligtvis inte är beredda att betala för honom, då hans kontrakt går ut om mindre än ett år (The Liverpool Echo).

N’Gog är ytterst nära en övergång till Bolton. Klubbarna är ytterst nära att komma överens om en övergångssumma på omkring £4 miljoner. N’Gogs eventuella övergång har dock ingenting att göra med Liverpools eventuella bud på Cahill (The Liverpool Daily Post).

Liverpool vill trimma löneutgifterna. Spelare som Joe Cole, Christian Poulsen, Emiliano Insua och Alberto Aquilani ryktas vara på väg bort från klubben. Ytterligare en spelare som man vill göra sig av med är Philipp Degen, som QPR vill värva. Liverpool är beredda att sälja Degen för mindre än £1 miljon (The Liverpool Daily Post).

* * *

Arsenal är beredda att återuppliva sitt intresse för Per Mertesacker (The Daily Mail).

Wesley Sneijder måste lämna in en transferbegäran om han ska kunna genomföra en flytt till Manchester United (The Daily Star).

Chelsea befinner sig i förhandlingar med Porto rörande Joao Moutinho och Alvaro Pereira, som sammanlagt skulle kosta omkring £48 miljoner att köpa loss (The Telegraph).

* * *

Liverpool förbereder ett bud på Ryad Boudebouz, som är tillgänglig för ungefär £6,1 miljoner. En rekrytering av Boudebouz skulle innebära att Liverpool kan sälja David N’Gog till Bolton för cirka £4 miljoner. Liverpool har däremot inte varit i kontakt med Bolton om Gary Cahill, och N’Gog är inte aktuell att inkluderas i en affär som tar Cahill till LFC (The Bolton News).