shaqiri

Den nyblivne tremålsskytten och Schweiz stora fixstjärna Xherdan Shaqiri förbereder en flytt till Premier league och mer bestämt Liverpool FC, detta skriver transfergurun Gianluca Di Marzio på sin sajt. Shaqiri följs noga av Serie A-klubbar som Milan och Roma, men Liverpool har övertaget och Shaqiris bror (som även är hans agent) befinner sig just nu i England för att möta Liverpools representanter och diskutera de ekonomiska detaljerna kring schweizarens kontrakt. Vidare skriver Di Marzio att hans flytt från Bayern München är nära, och att flytten ser ut att gå mot Premier League.

* * *

11Luis-Suarez

Den spanska och Barcelona-baserade tidningen Sport toppar idag sina nyheter med att Barcelona och Liverpool är i långt gångna förhandlingar angående Luis Suarez och att de rentutav kan bekräfta affären inom några dagar.

Ingen av klubbarna vill bekräfta något om några förhandlingar i nuläget men uppgifter gör gällande att Barcelona kan vara villiga att betala 50 miljoner euro för Suarez plus Alexis Sanchez, om chilenaren går med på att flytta till Liverpool istället för Juventus. Sanchez kommer att användas som motvikt i affären, annars tros ’Barca’ behöva lägga upp en ren transfersumma på nära 80 miljoner euro för uruguayanen.

Vidare skriver de även att Chiellini-händelsen inte haft någon som helst påverkan på förhandlingarna och att Brendan Rodgers enligt brittisk press visat stor förståelse för att det nu är tid för Suarez att flytta vidare ”and collect as many millions as possible”.

Som en sista liten kniv så skriver Sport även att Barcelona vunnit en andra fight, mer bestämt den mot Real Madrid som tidigare varit mycket intresserade av Suarez. rykten som numera kylts ner. Barcelona behöver alltså inte oroa sig för någon auktion utan har fria händer och fokuserar nu på att räta ut frågetecknen kring Alexis Sanchez framtid.

* * *

Den pålitliga källan Tony Barrett på The Times rapporterar att Liverpool närmar sig en deal för Belgiens och Lille’s forward Divock Origi. Vidare skriver Barrett att Liverpool gått med på att belgaren skulle lånas ut till Lille kommande säsong för att fortsätta sin utveckling.

Kommentar: Origi gjorde som bekant mål mot Ryssland för några dagar sen och är en talangfull och väldigt snabb forward. Jag håller dock med Belgien-experten Chapman om att han kanske inte är riktigt mogen för spel i Premier League ännu. Han gjorde många inhopp för Lille den här säsongen och är ännu inte given i Lille’s startelva. Det var många som var förvånade när han fick en plats i Belgiens trupp överhuvudtaget, men såhär långt har han övertygat på den lilla speltiden han fått. Origi överglänste bland annat Romelu Lukaku i Belgiens match, och även om man inte ska dra för stora växlar av detta så visar det ändå att Origi har en stor potential.

* * *

Enligt Sky Italy och Gianluca Di Marzio så ser det ut som att Borini’s framtid ser ut att bli i England, det är dock oklart vilka klubbfärger han kommer spela i. För efter en imponerande utlåning till Sunderland så är de väldigt intresserade av att köpa loss italienaren i sommar. Sunderland har erbjudit £8 miljoner + £2 miljoner i bonusar, men Liverpool rubbar inte på sitt pris och vill ha £12,5 miljoner för Borini.

* * *

Det har varit mycket rykten om offensiva spelare. Nu ryktas det om att Liverpool kollar på River Plate’s stora mittbackstalang Eder Balanta, som finns med i den Colombianska VM-truppen som gör så bra ifrån sig just nu. Detta rapporterar den argentinska källan Varsky Sports.

11 kommentarer
 1. Bort med suarez! Jävla dåre

 2. Japp, dags för att Suarez att gå nu tycker jag. In kommer Sanchez och Shaqiri plus en eventuell forward då jag inte ser Sanchez som någon spets. Våt dröm, Falcao kanske? Förmodligen för dyr men drömma kan man ju.
  Lallana kommer skita sig tror jag!
  Sen in med Moreno/Bertrand, en talangfull högerback och en ledare till mittback, typ Lovren.
  Då kommer iaf inte jag gråta blod över att Suarez är borta 🙂

 3. Vilken jäkla dag om allt detta stämmer 🙂 Shaqiri, YES! Origi till oss men hoppas att vi lånar ut han en säsongen 14/15 till Lille och om Balanta-ryktet stämmer så är det inte heller fy skam.

  Dock lite delad till Suarez-frågan, många vill skeppa iväg honom nu efter senaste incidenten men man får dock inte glömma vilken fantastisk fotbollsspelare han är. Men kan han komma tillbaka till fornstora dagar efter nåt sånt här? Han kommer få både media och supportrar mot sig vart han än tar vägen.

  Men det kanske är dags att börja en ny era utan Suarez? Sanchez och £60 mille är en grymt bra affär, kanske kan dom slänga med Pedro i dealen också. Men det kommer inte bli lätt, idag bygger Rodgers mycket av anfallsspelet runt Suarez. Kommer han hinna att byta strategi efter ett så fantastiskt år och få det att funka till nästa säsong?

  Vill ju inte att vi ska bli ett nytt Tottenham som köper för köpandets utan köper för att tillföra truppen nåt bra.

 4. Jag skulle gråta floder om suarez försvann, alltså har vi inte lärt oss nånting ifrån bale affären. Sanchez är grym men suarez är spelaren som är från en annan planet. Han tog oss typ på egen hand till andra platsen, gjorde så att spelare som sterling och sturre fick sina stora genombrott. Han gjorde helt enkelt sina medspelare bättre och om vi släpper han nu så känns det som att vi börjar om från noll igen.

  Och ang bettet så förlåter jag honom för det, för så mkt han har gjort för oss så är han lätt förlåten.

  Det som smärtar mest är att jag skulle vilja se suarez och sanchez ha lekstuga i våran röda tröja.

  Än är inget klart men känslan jag har är att han kommer lämna:(

  • Dock så va inte Suarez bättre än Sanchez när han va i den åldern. Man ska ju se på de också att Sanchez är ung och kommer att utvecklas vidare i sitt spel. Skillnaden mellan dom är att Sanchez inte behöver 20 chanser på sig för att göra mål vilket Suarez behövde när han va 24år.

 5. Efter senaste händelsen med Suarez så hade jag tagit Sanchez och 60 miljoner Pund för tror ni att Liverpool vågar satsa på Suarez för hur länge blir han då avstängd.
  Tänk er detta då 60 milj för Suarez och 60 milj från Liverpool vi har då 120 milj £
  att handla för och Sanchez ,Shaqiri, Origi, Lambert, Emre blir tillsammans 50 milj.
  Vi har då 70 milj kvar att handla för och vad behöver vi?

  Målvakt
  Högerback
  Mittback 1 ev 2
  Vänsterback
  Central mittfältare

  Spelare som kan ev lämna klubben
  Reina
  Johnson ev
  Coates
  Toure
  Agger
  Cissokho
  Alberto lån
  Moses
  Suso ev lån
  Borini
  Aspas

  Men det man tror på kan fort ändras för Liverpool kanske vill ha kvar Suarez även
  jag men Sanchez och 60 miljoner pund är lockande så vi får vänta och se.

 6. Jag tycker också att det är dags för Luis att lämna. Han va världens bästa spelare förra säsongen, det är väldigt svårt för någon att säga emot.
  Men han har satt Liverpool i en omöjlig situation. Ett bett kan man soppa under mattan, två bett kan man inte försvara men man kan ge spelaren en chans att bevisa att han kan bete sig från och ned nu.
  Men ett tredje bett kan man inte försvara utan att det svärtar ner klubben. Man kan inte stå bakom en spelare som har bitit någon tre gånger.
  Ingen är större än klubben. Om man ska bete sig som ett psykfall så får man leta rätt på en annan klubbadress.

  Det Suarez gör kan inte accepteras av Liverpool och man måste agera för att rädda sitt anseende. Att klubben har stått bakom honom såhär långt är ert mirakel. Rasismskandaler, pekfinger mot motståndarfans, bitande. Liverpool har gett honom chanser att vända på det och det såg ut förra säsongen att han gjorde det.
  Men han visade tydligt i Tisdags han han fortfarande är samma Suarez och kommer inte att ändra sig.

  Vad skulle hända om Suarez stannar och han biter någon igen? Ingen kan säga att det inte kan hända igen för det har hänt tre gånger tidigare.

 7. Pelle/Jeppe?
  Hur tror ni R.Madrid känner för att släppa Varane? De helfranska mittbacksparet skulle sitta fint och då tror jag Sakho skulle bli ännu bättre!

  Annars, Eder Balanta, ja tack!!

  • Jag är inte Pelle eller Jeppe men man behöver inte vara ett geni för att lista ut att dom vill behålla Varane då han är en riktig supertalang och dom måste snart ersätta Pepe.

   Varane är nog den spelaren dom allra helst vill behålla.

 8. Tycker nog att vi ska kunna få ut 100+ miljoner totalt för Suarez, 60 miljoner pund + Sanchez och Pedro – varför inte? Vi bygger på lång sikt och när det här laget är moget att konkurrera fullt ut är Gerrard antagligen inte kvar och Suarez närmare 30. Tror att vi kan nå resultat tidigare om BR får jobba på och minska beroendegraden av Suarez och Gerrard samt få loss pengar. Helst vill jag att han stannar men skulle en försäljning innebära att vi får in Sanchez, Pedro, Moreno och typ Hummels… ja då kan jag inte se att vi skulle bli annat än starkare. Visst försvinner antagligen mål i och med att Suarez lämnar men det lär inte gå mot 0 om Sanchez kommer in. Kan vi stärka försvaret ordentligt behöver vi inte göra 5-6 mål per match ändå. Vi såg i slutet på säsongen hur beroende vi är av att Suarez är i form, visst man ska vara beroende av sina stjärnor men är laget så dåligt balanserat som vårt är så finns små felmarginaler.

 9. Suarez är kung och jag kommer gråta blod om han lämnar. Man kan inte ersätta en suarez, man inte kan ersätta en Messi, Ronaldo eller Ibra. Det är där han är. FIFA har gjort bort sig mer än vad suarez gjort och det är så sanningen ser ut. Suarez gjorde 35 mål i eredvisie 09/10 innan han va 24,.

Kommentarer är stängda.