The Daily Mail:

Aston Villas yttermittfältare Ashley Young toppar Roy Hodgsons önskelista när han letar home grown-spelare till Liverpools trupp.

”We would be foolish not to be aware of the importance of homegrown players with the way UEFA and Premier League rules are going. Otherwise we’re going to struggle to get our squad numbers together,” säger Hodgson.

”I think the club have been trying to do that already with younger players like Jonjo Shelvey and Raheem Sterling but it takes time for them to come through so we might have to go into the transfer market,” tillade Hodgson.

Hodgson uppges även överväga att sälja Javier Mascherano till Barcelona för omkring £25 miljoner och ersätta denne med Gilberto Silva, som går att köpa loss för en liten summa. Vidare menar tidningen att Hodgson vill ha Rafael van der Vaart som en del av affären om Steven Gerrard bestämmer sig för att flytta till Real Madrid.

* * *

The Mirror:

Roy Hodgson har öronmärkt Newcastles Steven Taylor som ett potentiellt nyförvärv. Liverpool planerar att bjuda £5 miljoner på mittbacken, som har mindre än ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Newcastle vill inte tappa sin nyckelspelare, men vet likväl att han kan ignorera klubbens kontraktsförslag för att sedan skriva på för en annan klubb om mindre än ett halvår – och då lämnar han på free transfer.

Hodgson vill dessutom värva en till back – nämligen Brede Hangeland – som han hoppas kunna signa för £7 miljoner.

Dessutom planerar Liverpool att värva Gervinho som ersättare till Yossi Benayoun. Ivorianen, som förmodligen hade VM-slutspelets märkligaste frisyr, är en kreativ spelare. Lille vill ha £10 miljoner för 23-åringen, men Hodgson är inte beredd att betala mer än £8 miljoner.

Ytterligare ett rykte som tidningen presenterar är att Liverpool, tillsammans med Manchester United och Everton, är intresserade av Stephen Ireland.

* * *

News of the World:

Roy Hodgson kan förvänta sig att ha minst £40 miljoner att spendera när han renoverar Liverpools trupp. Managern är redan garanterad £12 miljoner och plånboken kommer att bli större genom försäljningar av Javier Mascherano och Albert Riera, som tillsammans bör inbringa omkring £30 miljoner.

Hodgson kommer dock inte att få se röken av de £5,5 miljonerna som Yossi Benayoun såldes för, eftersom dessa pengar gick till att sparka Rafa Benitez samt att köpa loss Hodgson från Fulham.

Hodgson planerar att renovera truppen inom den närmaste månaden, men är väl medveten om att han är pressad att agera snabbt, eftersom kvalitén på hans första nyförvärv kommer att bli avgörande för om Steven Gerrard och Fernando Torres tror att klubben blir att räkna med kommande säsong. Duon hoppas att flera nyförvärv är på plats när de anländer till försäsongsträningen om sisådär tre veckor.

En spelare som blir kvar i klubben är Alberto Aquilani, som Hodgson tror kan uppfylla sin potential med hjälp av en riktig försäsong.

De värvningar som Liverpool prioriterar är en vänsterback, en yttermittfältare, en ersättare till Mascherano samt en anfallare som kompletterar Torres.

Tidningen nämner dock inga namn på potentiella nyförvärv.

2 kommentarer
  1. Benayoun borta, då är Young en bra ersättare, blir det 4-4-2 blir det nog Gerard som får stiga ner längre ner på planen, aquilani som offensiv , Torres på topp med en stark anfallare till. Men kommer Gerard vara kvar till hösten? hmm????

    • Du kan räkna med 4-4-2 under Roy.

Kommentarer är stängda.