Det senaste kring Bryan Ruiz är att Twentes boss Michel Preud’homme (välbekant för oss svenskar sedan VM 1994) har gått ut och sagt till holländsk media att Twente troligtvis kommer att sälja Ruiz om han får erbjudande från en spansk eller engelsk storklubb.

Samtidigt säger Ruiz att han troligtvis kommer att lämna Twente, och att om han får chansen att flytta till en ambitiös klubb, så kommer han att ta den.

Dessutom har Dirk Kuyt sagt till reportrar att han vill stanna i Liverpool.

Lite skvaller…

… Fiorentina är alltjämt hoppfulla om att få värva Emiliano Insua, men affären har skjutits upp eftersom Roy Hodgson håller på att analysera Liverpools trupp (Giornale della Toscana).

Peter Crouch ryktas vara på väg tillbaka till Liverpool (The Independent).

… Liverpool är beslutsamma om att behålla Fernando Torres, men har i stort sett gett upp hoppet om Javier Mascherano, som alltså ser ut att lämna klubben i sommar. Liverpools styrelse kan även tänka sig att sälja Steven Gerrard – men bara om lagkaptenen verkligen vill lämna  (The Independent).

Taye Taiwo vill flytta till England. Liverpool och Sunderland ryktas rycka i vänsterbacken (L’Equipe).

9 kommentarer
 1. Om vi tittar på det ur ett praktiskt perspektiv, vore det inte ganska bra att värva Ruiz? Han kan spela på många positioner,han är ganska lång och verkar bra på huvudet, han är ung, målfarlig och har potential att utvecklas? Bara en tanke.

  • Ja, hans mångsidighet är praktisk. Men man skulle lika gärna kunna säga detsamma om Ryan Babel. Svårt att säga hur bra Ruiz är.

 2. Att göra 24 mål och leda sitt lag till ligaseger är ju alltid något att ha i sitt CV. Jag vet att den holländska ligan kanske inte är på topp, men den är inte så dålig att det inte är imponerande att göra 24 mål.

  När vi köpte Babel så visste vi redan då att han var en ojämn spelare i Ajax. Han var ingen spelare som jag tyckte stack ut och övertygade vecka ut och vecka in (som en viss Suarez gör för tillfället). Ajax-fansen verkade inte heller alltför ledsna när Babel stack.

  Skulle självklart hellre se Suarez eftersom han är i en klass för sig med 34 mål. Men tror inte att Ruiz skulle göra så dåligt ifrån sig, och något säger mig att Hodgson vet precis hur han ska använda sig av Ruiz på planen.

  • Jag skulle som sagt inte dra för stora växlar av målskörden. Det finns ju skräckexempel (t.ex Kezman) på spelare som har producerat makalöst mycket i Holland, men i stort sett ingenting i bättre ligor. Ja, men å andra sidan var Babel en ung talang när han köptes, det är inte Ruiz nu. Men det är ett bra tecken att Ruiz har varit bra i landslaget.

 3. Om pool värvar Ruiz var ska han spela? verkar inte direkt vara ngn targetplayer

 4. Visst finns det skräckexempel, som Alves och Kezman, men sen så finns det ju också Van Nistelrooy, Ronaldo och Kuyt. Alla spelare är olika, och alla klarar inte av en större liga, men det finns även exempel om motsatsen.
  Ja, och Costa Rica håller väl ingen högre klass, så att han gör bra ifrån sig i landslaget kan ju bara vara positivt.
  Ruiz är kanske ingen talang, men han är fortfarande ung och utvecklingsbar åtminstone.

  Han är 1,86 och en bra huvudspelare, varför skulle han inte kunna användas som en targetplayer?
  Man behöver inte vara Zigic för att vara target…tycker jag iaf.

  • När Ronaldo och van Nistelrooy spelade i Holland höll ligan högre klass än vad den gör nu. Kuyt tycker jag inte är ett speciellt lyckat exempel, med tanke på att han var tvungen att anpassa sig till en helt ny position/roll för att platsa i Liverpool.

   Nej, Ruiz är ingen targetplayer. Klart man inte behöver vara jättestor (varken Zamora eller Davies är det), men vad jag har hört av fans från Holland, Belgien och Costa Rica har Ruiz aldrig använts som det och att börja göra det i en liga som Premier League (världens bästa liga i luftrummet) vore en synnerligen ogenomtänkt idé. Men självklart har en så mångsidig spelare alltid möjlighet att spela många matcher.

   Peter: Det är svårt att säga exakt var Ruiz eller något annat nyförvärv skulle spela. Men tänk på att Liverpools A-lag inte är en startelva, det är en trupp. Förra säsongen hade Liverpool faktiskt en riktigt bra startelva när alla var hela, men det gäller att ha bredd. I dagsläget är inte Liverpools breddspelare tillräckligt bra.

 5. Visst har han fått byta position. Men i den positionen så är han gjuten i ett holländskt landslag som precis gått till VM-final, och du kan inte säga att Kuyt inte varit en bidragande faktor till det eftersom han legat bakom både flera assist och mål. Sen, vem har sagt att det ska vara lätt att platsa i Liverpool?
  Om man platsar lätt i Liverpool så säger det mer om truppens uselhet.

  Oavsett hur bra den holländska ligan är nu och hur den varit förut så är den holländska ligan en mellanhand till de större europeiska ligorna. I grunden hänger det på hur hårt spelarna jobbar för att anpassa sig, utvecklas och att bli bättre tycker jag.

  Om exempelvis Suarez går till rätt klubb så är jag övertygad om att han kommer bli en världsspelare, och plötsligt så kommer den holländska ligan rankas högre igen. När det gäller den holländska ligan så kollar man mycket på hur många spelare som senare hamnar i stora klubbar. Det finns enligt mig potential i den holländska ligan. Visst är det en chansning, men med den chansningen så kan man få en Ibrahimovic/Van Nistelrooy eller kanske en Kezman/Alves.

  Kan ha spårat ifrån ämnet lite nu, men så blir det ibland 🙂

  • Ja, men jag menade att Kuyt inte är något bra exempel vad gäller målskyttar som producerar i andra ligor. Det är andra egenskaper som har gjort honom till en användbar spelare för Liverpool och Holland. När han värvades till LFC snackade Benitez om att han kanske skulle producera 20/20 dvs 20 mål och 20 ass, det blev ju inte riktigt så.

   Klart att Holland kan vara en mellanlandning, men jag tycker ändå inte att man kan jämföra t.ex Zlatan som var där som mycket ung med en 25-åring som Ruiz. Och definitivt inte med Ronaldo, som var där innan Bosman-domen hade försvagat ligan. På den tiden kunde IFK Göteborg spela jämnt med och t.om vinna mot Manchester United och Barcelona. Och Ajax kunde vinna hela Champions League. Det var helt enkelt en helt annan tid än nu.

   Jag tycker också att Suarez är en mycket bra spelare, men jag tror inte att Premier League passar honom. Han är varken speciellt snabb eller hård och han filmar mycket. Om jag hade varit PL-manager med stor plånbok hade jag satsat pengarna på någon annan. Däremot tror jag att han skulle kunna bli riktigt stor i La Liga. Men jag hoppas att han flyttar till en större klubb i sommar, han har gjort sitt i Holland.

Kommentarer är stängda.