Det var kul att se Roy Hodgsons första presskonferens, som han genomförde tillsammans med Liverpools ordförande Martin Broughton. Föga oväntat förklarade Hodgson att han kommer att försöka göra allt för att få nyckelspelarna Steven Gerrard och Fernando Torres att stanna i klubben.

Broughton påpekade att klubben inte behöver sälja några spelare för att betala av skulden och att alla pengar från spelarförsäljningar kommer att finnas tillgängliga för spelarköp. Vackert så.

På ”takeover”-fronten klargjorde Broughton att det är han – och inte Tom Hicks & George Gillett – som bestämmer vilket bud som klubben ska acceptera. Broughtons arbete är i full gång och han påpekade att inga bud har kommit in än, men att han heller inte hade förväntat sig detta i det här skedet av försäljningsprocessen. Dessutom menade Broughton att en ny ägare ser ut att tillsättas innan transferfönstret stänger i augusti.

Och så medias senaste rapporter på spelarfronten…

Yossi Benayoun besökte Chelsea under torsdagen. Israelen är överens med klubben om ett fyraårskontrakt värt £70 000 i veckan och övergångssumman ligger på £6,5 miljoner. Nu är det bara en tidsfråga innan övergången slutförs (The Mirror).

Liverpool har nobbat Juventus bud på £5 miljoner för Albert Riera, som troligtvis kommer att lämna Liverpool, trots att klubben har bytt manager på sistone. Juventus är angelägna om att signa spanjoren, men måste höja sitt erbjudande (The Daily Mail).

Hodgson kommer att ha £15 miljoner + alla pengar från spelarförsäljningar i transferbudget (The Daily Express).