Swansea ser ut att blåsa Liverpool och Everton på Rory Donnelly (The Daily Mail).

* * *

Liverpool och Manchester United har koll på Ivica Olic och dennes situation i Bayern München (Jutarnji List).

Manchester City överväger att buda på Birminghams talang Nathan Redmond i januari. Den blott 17-åriga yttermittfältaren har sett vass ut i the Championship och jämförs med Ashley Young. City kan komma att buda £6 miljoner för Redmond, och Birmingham kan komma att sälja för att finansiera nyförvärv. Utöver Redmond kan de även tappar fler spelare, då Liam Ridgewell är nära en flytt till Newcastle, och Wigan är ute efter Jean Beausejour (The Mirror).

River Plate har gått ut med att Lucas Ocampos inte är till salu. Chelsea och Liverpool har visat intresse för den talangfulla yttermittfältaren (TalkSPORT).

Juventus vill ha 12 miljoner euro för Milos Krasic (TMW). Chelsea vill låna Krasic (The Daily Mail).

PSG är intresserade av Hulk (France Football).

* * *

Några snabba åsikter om några av de ovannämnda spelarna:

Olic: Nej, tack. Skulle inte fylla någon funktion i Liverpool.

Redmond: En av the Championships mest intressanta talanger. ÄR säkerligen intressant för Liverpool.  Snabb och teknisk. Har bara sett honom en gång, då såg han spännande ut, men Liverpools scouter har troligtvis sett honom fler gånger.

Ocampos: Har jag däremot sett vid ett flertal tillfällen. Väldigt bra för att bara vara 17 år, men en oslipad diamant, med betoning på oslipad. Har fortfarande mycket kvar att utveckla. Kan bli riktigt bra på lång sikt.

Krasic: Skulle kunna bli en jackpot för den klubb som värvar honom. Har väldigt stora kvalitéer, men verkar sakna självförtroende nuförtiden. Tror faktiskt att han skulle kunna vara en chansning som är värd att ta, särskilt på lån, om det saknas riktigt heta alternativ på marknaden.

Hulk: Borde vara intressant för Liverpool, men prislappen vore givetvis ett frågetecken. Om Porto är beredda att sälja för en rimlig summa, vilket i och för sig är ytterst tveksamt, så är jag övertygad om att Liverpool kommer att göra ett seriöst försök att signa honom.

* * *

Valenciennes har gett Robert Pires ett kontraktsförslag (France Football).

Feyenoord har sålt Diego Bisewar till Kayeserispor (Feyenoords officiella hemsida).

Fiorentina och den egyptiska klubben Ismaily är överens om en övergångssumma för mittbacken Ahmed Hegazi. Den ligger på 1,5 miljon euro (Dream Channel).

Aston Villa, Fiorentina och Düsseldorf visar intresse för Tranquillo Barnetta (TalkSPORT).

Newcastle är intresserade av Celtics defensiva mittfältare Victor Wanyama, som en potentiell ersättare till Cheick Tioté (The Daily Mail).