Liverpool har scoutat CSKA Moskvas anfallare Tomas Necid. AC Milan och Real Madrid är också intresserade av tjecken, som redan har samlat på sig mycket erfarenhet, sin unga ålder till trots. Hans prislapp ligger på omkring £10 miljoner (The Daily Mail).

Liverpool är beredda att sälja Ryan Babel och Milan Jovanovic i januari för att sänka löneutgifterna. Man kommer troligtvis även att sälja Daniel Pacheco, samtidigt som Daniel Aggers framtid i klubben också är ett frågetecken. NESV vill att klubben ska göra sig av med spelare för att få ännu större ekonomiska muskler till att värva nya spelare (The Mirror).

Liverpool vill gärna värva Ashley Young och bli av med Ryan Babel. Man skulle inte ha någonting emot att inkludera Babel i ett bud på Young, eller för den delen sälja holländaren till Tottenham (Elf Voetbal).

Hull City vill låna Nathan Eccleston (The People).

Georgios Samaras kommer inte att förlänga sitt kontrakt med Celtic. Detta innebär att han blir free agent efter säsongen. Två spanska klubbar har framfört konkreta erbjudanden för den grekiska anfallaren, men även Liverpool har visat intresse för honom (Skysports.com).

Atletico Madrid är beredda att betala 15 miljoner euro för Romelu Lukaku (A Bola).

Premier League har kommit fram till att Charlie Adam har rätt till ytterligare £20 000 i kompensation av Blackpool, men skottens kontrakt med klubben fortsätter att gälla. Han kan fortfarande komma att lämna i januari, men detta betyder åtminstone att Blackpool kan kräva en övergångssumma om så blir fallet (The Daily Mail).