Simon Kjaer är nära att lämna Palermo – och han föredrar en flytt till Premier League, rapporterar GOAL.com.

”He is ready to leave for sure, and he is already ready to play in a big team, sa Kjaers agent Mikkel Beck.

Trots intresse från Juventus och Barcelona vill Kjaer till England, där Liverpool är en av flera storklubbar som ryktas vara ute efter honom.

”I try to give him the best advice I can, and I’m fortunate to have had the experience of playing in a country like England,” fortsatte agenten som faktiskt själv spelade fotboll i England under slutet av 90-talet.

Dansken tar ett gemensamt beslut med familjen.

”It’s important we, together with Simon’s family, come to the right decision so he can continue to develop,” menade Beck.

Kjaer har en klausul i sitt nuvarande kontrakt som gör att han kan lämna Palermo för £10 miljoner. Han kan lämna klubben väldigt snabbt och kanske är han klar för en ny klubb när VM inleds.

Kjaer är en uttalad Liverpoolsupporter och har tidigare sagt att det ”inte vore ologiskt att flytta till Liverpool och utgöra en duo med Agger”.

* * *

Enligt Skysports.com är Valencia och Birmingham överens om en övergångssumma för Nikola Zigic.

Summan uppges ligga på omkring £6 miljoner.

6 kommentarer
 1. Kom igen nu Rafa, skeppa iväg Skrtel och in med Kjaer innan Arsenal signar honom. Är riktigt rädd att det är Arsenal som agenten pratar om faktiskt.

  • Ja, det skulle vara bra. Jag tror att en mittback kommer att värvas i sommar, sedan om det blir Kjaer är ju en annan diskussion. Benitez borde ha upptäckt att Liverpool är för beroende av Aggers spelskicklighet.

 2. Så du tror alltså att det kan bli så att Skrtel säljs och att Kjaer och Wilson båda kommer att värvas in?

  Backbesättningen blir ju isf Carra, Kjaer, Agger, Kyrgiakos, Wilson, Ayala.

  Håller med dig om Aggers spelskicklighet. Det är ganska uppenbart att Carra, Skrtel och Kyrgiakos inte är några vidare spelfördelare direkt.

  • Ja, det tror jag, eftersom Wilson i första hand vore en framtidsspelare och ingen startspelare. Jag hoppas på en av Kjaer, Cahill, Rami eftersom de skulle höja lagets slagstyrka. Liverpool behöver en mittback som är stark på skallen, spelskicklig och vass på offensiva fasta situationer. Alla de tre har de egenskaperna.

 3. In med kjaer nu dumpa skrtel och använd carra som backup till glen och våra mittbackar (kjaer och agger)

Kommentarer är stängda.