Roy Hodgson har jobbat hårt på att kunna göra Joe Cole till sitt första nyförvärv i sommar. Liverpool pratar med Cole och hans representanter, men är rädda för att engelsmannens sociala situation gör att han stannar i London. Liverpool är beredda att erbjuda honom omkring £100 000 i veckan och dessutom mer spelgarantier än vad han förmodligen skulle få i Arsenal och Tottenham (News of the World).

* * *

Roy Hodgson kommer att ta ett snack med Fernando Torres efter VM. Om anfallaren vill lämna klubben måste han lämna in en transferbegäran – och dessutom måste köparen betala £70 miljoner i övergångssumma. Liverpool hoppas dock alltjämt kunna behålla spanjoren (News of the World).

* * *

Liverpool har sett en prislapp på hela £100 miljoner på Torres för att helt enkelt få bort honom från marknaden. Hodgson vill bygga sitt lag runt Torres och Steven Gerrard (The Daily Mail).

* * *

Liverpool har registrerat sitt intresse för Asamoah Gyan, som i så fall skulle anlända som en ersättare till Torres (News of the World).

* * *

Lincoln City FC hoppas få låna flera spelare av Liverpool under den kommande säsongen. Klubbens manager Chris Sutton är sedan länge välbekant med Hodgson, och den sistnämnde lånade ut flertalet spelare från Fulham förra säsongen. Nu hoppas Lincoln kunna samarbeta med Liverpool (The Lincolnshire Echo).

* * *

Hodgson hoppas kunna rekrytera en targetman i form av Peter Crouch, som finns tillgänglig för omkring £6 miljoner (The Liverpool Daily Post).

* * *

Samtidigt har Hodgson bekräftat att Emiliano Insua kan komma att lämna Liverpool, trots att tränarveteranen gillar vad han har sett av argentinaren. I en radiointervju erkänner nämligen Hodgson att förhandlingar med Fiorentina inleddes innan han anslöt till Liverpool (Radio Blu).

* * *

Den bortglömde Nabil El Zhar vill lämna Liverpool.

”I want to leave Liverpool,” sa El Zhar till News of the World.

”I do not play often enough.

”I’m 23 and I cannot afford to only play a few bits of games.

”There are several European clubs interested and I will not close any doors.”

* * *

Paul Scharners agent Valentin Hobel har gått ut och sagt att Hodgson har följt mittfältaren länge och att Liverpool vore en dröm. Scharner förhandlar med flera klubbar, eftersom han är free agent, men det är oklart om Liverpool är intresserade eller om det helt enkelt bara är spelarens önskan (News of the World).

* * *

Stoke är beredda att bjuda £7 miljoner för Maynor Figueroa och tar således upp kampen med Liverpool om vänsterbackens signatur (The Mirror).

2 kommentarer
  1. En värvning av Peter Crouch vore fantastisk. Han är lång, bra på huvudet och han gör ganska många mål för att vara avbytare. Asamoah Gyan är väldigt snabb och stark bra ersättare för Torres. Joe Cole skulle vara riktigt bra att värva. Saken är att han vill stanna i England och får bättre lön i Liverpool och tror inte att han går till en klubb som är rivaler till Chelsea fast han har den sociala problemet.

  2. In med Crouch ja, nu blev jag glad 🙂
    Extremt tveksam till Scharner?

Kommentarer är stängda.