Liverpool-relaterade rykten:

Liverpool hoppas att Joe Cole kommer att flytta från London och acceptera klubbens kontraktserbjudande på £90 000 i veckan. Liverpool hoppas att det fina kontraktet samt mycket speltid kommer att göra att Cole blir Roy Hodgsons första värvning. Hodgson vill för övrigt få svar från Cole under den här veckan (The Guardian).

Liverpools fina kontraktsförslag har gjort att Tottenham har backat ur racet om Cole (The Mirror).

Bloggarens kommentar: Cole vore en prestigevärvning för Liverpool. En rejäl boost och dessutom en mycket skicklig & erfaren spelare, och förstås home grown. Vissa rykten gör gällande att han rent av redan har accepterat Liverpools erbjudande.

* * *

Nices president Gilbert Stellardo kommer att ha ett möte med Loic Remy under måndagen för att reda ut anfallarens övergång, berättar Stellardo till fransk media. Han menar att det är ”status quo” i dagsläget, men att en övergång kan inträffa fort om Liverpool kommer med ett konkret erbjudande. West Hams erbjudande är tillräckligt högt, men deras avbetalningsplan är oacceptabel för Stellardo, som vill ha alla pengarna på direkten (L’Equipe).

West Hams bud ligger på £12,5 miljoner, vilket också är summan som Liverpool måste punga ut för Remy (The Daily Mail).

Bloggarens kommentar: Liverpool måste bestämma sig för om man är beredda att lägga £12,5 miljoner på Remy. Eller beror fördröjningen på att spelare måste säljas för att finansiera värvningen?

* * *

Grekisk media rapporterar att Soitiris Kyrgiakos inte ingår i Hodgsons planer. Liverpool kommer att acceptera bud på omkring 3 miljoner euro för mittbacken (Sport-FM).

Bloggarens kommentar: Sport-FM är en grekisk radiostation som måste anses som en mycket pålitlig källa, då de har varit först med åtskilliga Liverpoolrelaterade övergångar. Jag syftar på till exempel Sebastian Letos utlåning till Olympiakos, Letos försäljning till Olympiakos, Krisztian Nemeths utlåning till AEK Aten samt Kyrgiakos övergång till Liverpool.

* * *

Liverpools Skandinavienscout Mikael Linder var på plats för att beskåda söndagens match mellan Strømsgodset och Haughsund. Scouten ville inte kommentera vilken/vilka spelare han kollade på, men liverpool.no spekulerar i att det förmodligen var vänsterbacken Joel Riddez eller anfallstalangen Marcus Pedersen. Den sistnämnde är en oerhört intressant ung anfallare, som är en uttalad Liverpoolsupporter, faktiskt provtränade med Liverpool för några år sedan och som till spelstilen brukar jämföras med Wayne Rooney (Liverpool.no).

Bloggarens kommentar: Skribenten på Liverpool.no som föreslår att Liverpool scoutade Riddez måste antingen ha skämtat eller vara totalt okunnig. Pedersen är en intressant spelare med en spelstil som bör passa i England – undrar om han är bättre än David N’Gog?

* * *

* * *

Övriga rykten:

AC Milan är beredda att sälja Ronaldinho för 10 miljoner euro. Flamengo och flera MLS-klubbar ryktas vara ute efter efter brassen, som bara har ett år kvar på sitt kontrakt med Milan (Corriere dello Sport).

Real Madrid har ännu inte gett upp hoppet om Maicon, men de tänker inte betala 35 miljoner euro, vilket är summan som Inter kräver för att släppa brasilianaren (Sky Sport Italia).

Marseille är intresserade av Alberto Gilardino (Football Italia).

Inter är intresserade av Diego Forlan, som i så fall skulle anlända som en ersättare till Mario Balotelli, vars framtid ju är osäker. Forlan kan finnas tillgänglig för så pass lite som £15 miljoner (Corriere dello Sport).

Blackpool erbjuder Francis Jeffers provspel (Sky Sports News).

Inter är intresserade av Steven Pienaar (The Daily Mail).

Den kroatiska målvakten Stipe Pletikosa, som för tillfället tillhör Spartak Moskva, är nära att krita på för Tottenham (The Daily Mail).

Wigan vill låna Franco Di Santo kommande säsong (The Mirror).

3 kommentarer
  1. Hodgson har faktiskt pratat om en ”rebuilding process” som håller på för tillfället i några intervjuer och det verkar ju som att det stämmer denhär gången.

    Ut med Benayoun, Insua, Kyrgiakos, Riera, Lucas (Palermo har ju råd nu när Cavani är såld). Känns som att det mycket väl kan stämma. Har ju faktiskt stått om det i News of the World av alla tidningar.

    Tycker du förresten att Remy är värd den summan som nämns? Skulle han vara en bra truppspelare som bidrog något till dagens Liverpool?

  2. Vilken slags mittfältare är Joe Cole, defensiv, offensiv, ytter?

  3. Älskar denna blogg keep up the good work

Kommentarer är stängda.