______________

Brendan Rodgers vill gärna signa Theo Walcott, men har bara råd att göra detta om Andy Carroll lämnar klubben. West Ham är fortfarande de enda som har fått bud accepterade på Carroll, då Newcastle och LFC inte har förhandlat på en månad. Såldes är West Ham Carrolls enda val i dagsläget, om han väljer att lämna LFC, men Aston Villa och Fulham är också intresserade (The Telegraph).

På onsdagen pratade Walcott med Arsenal och kom muntligt överens med Wenger om att hans kortsiktiga framtid finns i Arsenal. I själva verket betyder denna överenskommelse bara att Walcott inte kommer att försöka tvinga sig bort, och att han gärna är kvar och fortsätter kontraktsförhandlingarna med Arsenal. Walcott har klargjort att han inte tänker acceptera Arsenals senaste kontraktserbjudande, och Arsenal accepterar att han kanske kommer att lämna på Bosman nästa sommar. Liverpool har dock redan visat intresse för Walcott, samtidigt som Manchester City har bett om att bli fortsatt informerade om händelseutvecklingen (The Telegraph).

Trots oenigheterna mellan Liverpool och Fulham kan Clint Dempsey fortfarande hamna i LFC. Liverpool kommer nämligen att återuppliva sitt intresse för Dempsey om Charlie Adam – som förväntat – flyttas till Stoke för £5 miljoner innan fredagens deadline. Stoke budade på Adam under onsdagen (The Telegraph).

Liverpool kommer att låta Jay Spearing lämna på lån. Aston Villa, Southampton och Bolton är de hetaste alternativen (The Telegraph).

* * *

Samtidigt har Brendan Rodgers klargjort att det kommer att ske fler förändringar i spelartruppen: “The reality is, financially, we need to repair, so the players being linked for the money mentioned I don’t have the ability to sign in this window. Unfortunately, it is going to take more than one window. It is an incredible club and even though you want to move players on, because of wages and other factors they are not going to just walk out the door. I’m precise with my information so they know where they stand,” sa Rodgers enligt The Telegraph.

“Ultimately, it comes down to what your objective is as a player. I can only be straight. Does the player want to play football? I’ve made it clear I have a one to 11, cover players and development players,” fortsatte Rodgers.

På frågan om Carroll fortfarande kommer att vara en LFC-spelare kommande helg svarade Rodgers: “It’s still too early to say. Andy has been a cover player for us and has been excellent in terms of his attitude and acceptance of where he is at, but as a football club – and I’m talking generically here – I don’t think we are in a position to have £35 million players as third-choice strikers, or wingers who are on £5-6 million a year.”

* * *

http://twitter.com/FourthOfficial_/status/240917197386551296

* * *

Liverpool planerar inte att försöka värva Daniel Sturridge (The Guardian).

* * *

Liverpool kommer att buda på Walcott om man lyckas skeppa Carroll innan transferfönstret stänger. Arsenal hävdar att Walcott blir kvar i klubben, men det återstår att se hur de kommer reagera om Liverpool lyckas skrapa ihop pengar till ett bud på £15 miljoner. Liverpool skulle gladeligen skeppa Carroll till West Ham för deras erbjudande. Trots att en stor merpart av summan kommer först nästa sommar – om West Ham stannar i Premier League – är Liverpools ägare beredda att låta Rodgers köpa nya spelare för de pengarna redan nu. Det största problemet är att övertala Carroll om att flytta till West Ham (The Liverpool Echo).

Spearing kommer att lämna Liverpool på ettårslån. Bolton är fortfarande den mest troliga destinationen (The Liverpool Echo).

Stoke är favoriter till att signa Adam för £5 miljoner (The Liverpool Echo).

När Liverpool har fått bort Spearings och Adams löneutgifter kan man signa Dempsey för omkring £7 miljoner (The Liverpool Echo).

Liverpool är inte intresserade av Sturridge (The Liverpool Echo).

Liverpool försöker hitta nya klubbar till Cole och Danny Wilson (The Liverpool Echo).

* * *

Stoke har budat £4 miljoner för Adam (Sky Sports).

* * *

Stoke har budat £5 miljoner för Adam och är hoppfulla kom att lyckas göra klart med mittfältaren inom de närmaste 48 timmarna. Liverpool vill använda pengarna till att signa Dempsey (BBC Sport).

* * *

West Ham kommer att göra ett sista försök att signa Carroll innan fönstret stänger (The Daily Mail).

* * *

Carroll är inte med i truppen mot Hearts och Liverpool har bett honom om att tänka över sin framtid. Carroll hävdar att han vill stanna i LFC, att han föredrar Newcastle om han måste lämna. West Ham är den enda klubben som är villiga att betala i närheten av vad LFC vill ha för Carroll – men hittills har han vägrat att överhuvudtaget prata med Londonklubben. Nu måste Carroll – liksom Adam och Cole – välja mellan att knappt få spela till januari eller flytta (The Mirror).

* * *

På onsdagen hade Walcott och Wenger ett möte som slutade positivt för båda parterna. Det står klart att Wenger vill behålla Walcott och att han vill stanna. De har inte lyckats förhandla fram kontraktsvillkoren än, men Wenger är hoppfull om att Walcott kommer att skriva på ett 5-årskontrakt. Rodgers vill gärna signa Walcott, men accepterar att han måste sälja Carroll eller Agger för att kunna ha råd. Manchester City är också intresserade och är beredda att kasta in Edin Dzeko i en deal, men Arsenal insisterar på att Walcott blir kvar (The Mirror).

Här kan ni läsa mer om Walcotts möte med Wenger:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Rodgers sista ord var en passning till cole och carroll.. Vill dom spela fotboll i ett annat lag week in and out eller sitta på läktare/ bänk när det är uppenbart att framtiden inte är i Liverpool

  kul du kör rejält med uppdateringar nu mot slutet pelle!

  • Mille, J: Jag vaknar alltid till liv i slutet av transferfönster 🙂

 2. Får vi in Dempsey och Walcott så blir jag mer än nöjd med detta transferfönster. Ut med Adam, Cole, Spearing(För dåliga) och Carroll(En bra spelare men passar uppenbarligen inte in i Rodgers sätt att spela).

 3. Usch.. gillar inte riktigt behandligen av Carroll.. lite kul att leka med tanken att Andy fått samma betongfasta förtroende som ex. Borini. Andy har väl knappast haft det förtroendet under sina 1½år i klubben som Borini har fått på sin korta tid i klubben.. skillnad på hur spelare behandlas!

  Är övertygad om att Andy är på minst samma nivå som Borini om låtsäga 5år.

 4. Andy är äldre än Borini och vi ska vänta 5 år på att han kommer till Borinis nivå? Konstigt resonemang må jag säga.

  Själv anser jag att Andy är en bättre spelare men uppenbarligen fel spelartyp för BR.

 5. Jag tycker det är konstigt att Carroll inte ens fått chansen att visa att han kan prestera under BR’s spelidé, jag tror han kan göra mycket nytta hos oss under året och för mig är det inte alls självklart att det blir bänken för hans del, så starka är vi inte på forwardsidan…

  Adam, Cole och Spearing för gärna lämna, permanent. Men att skeppa iväg Carroll för 15-20m£ känns som ett misstag.

 6. Jag tycker om Brendans konsekvens och tydlighet. Det underlättar för spelarna att hitta sina roller. Tufft för de lirare som inte passar in och inte är önskvärda.

  Big Andy är helt klart inte en spelare LFC. Men för West Ham och Stoke som bygger spelet på långbollar och inlägg är han gjuten. Lika bra att casha in 15m£ medans det går. Samma sak med Charlie Adam. Han passar inte in.

  Personligen skulle jag bli nöjd om vi får en spelare till innan deadline, helst Dempsey. Annars tror jag att vi måste våga satsa på de unga lirarna som Suso, Sterling, Shelvy, Wisdom, Robinson mfl.

  Borini kommer nog att börja leverera mål snart. Han jobbar stenhårt i alla fall, liksom alla i Liverpool gjorde mot City.

  In Brendan We Thrust!

 7. RobinD: Kan var lite flummig i mitt formulering.. det jag säger är att jag tror Andy har minst lika stor, om inte större kapacitet och potential än Borini.
  Vi köpte han dyrt och har han n i truppen, vaför rea ut han och ta in nån som inte är väsentligt bättre..

  Tycker inte han fått en ärlig chans av BR…

 8. Ang. Carrol så kan ni ju inte säga att han ska ha chansen, B.R ser ju honom dagligen på träningen och kan väl göra utvärdering om han passar spelstilen eller ej. Vi ser ju bara matcherna. Sälj.

 9. @Salmon,

  Vi ser inte Carroll varje träning, varje dag. Eller har jag fel?

  Uppenbarligen gillar inte Rodgers hur Andy spelar. Visst, han är en okej fotbollsspelare. Och precis som Brushanen säger så kan han bli riktigt, riktigt bra i lag som Stoke, West ham eller Fulham, men i ett kortpassningsspel har han varken fötterna eller spelsinnet för att leverera kontinuerligt.

  Tråkigt, då jag verkligen gillar honom. Men man måste se sanningen i vitögat ibland och acceptera att det inte alltid funkar.

  Tror också på Rogders ”rakt på” attityd. Han spelar med korten på bordet. Tror det underlättar för alla inblandade.

  // Grivans

 10. Kan hålla med salomon, carroll har inte imponerat på mig de lilla han spelat, men hade velat se honom spela ett gäng matcher.

 11. BR ser ju Andy på träningen varje dag. Det är mer än tillräckligt. Andys styrkor passar helt enkelt inte i BR’s system och med resten av laget. Även jag tycker han är bättre än Borini i dagsläget, men tror en Kuyt-liknande spelare som Borini är, föredras i ett så hårt press-spel. Han var ju en skräddarsydd värvning för BR, precis som Allen. Väldigt osäker på om Andy hade orkat släpa runt sin kropp så hårt i 90 + x min, 1-2 ggr i veckan.

  Sen är det ju inte så konstigt, Carroll var ett köp av Comolli precis när Daglish kom in. Borini har BR värvat själv för han tror på honom i hans system, då är det naturligt att han ger honom förtroendet också.

  Kenny började rensa ut Roys värvningar, BR gör samma sak nu. Vi måste ge tränaren en chans att forma laget utifrån sina idéer. Det betyder ofta finjustering i 1-3 fönster. Jag tycker han har fått gjort otroligt mycket i detta fönster. Behållit backlinjen som varit stabil. Gjort sig av med 30+ spelare som peakat och hade sjukt höga löner (även om jag gärna hade haft kvar Bellers 1 år till, det har BR också).

  Fått in Allen som kommer vara ovärderlig för oss som det ser ut efter bara 2 matcher. Borini, Assaidi + kanske Dempsey och ev. 1 till. Vi har skurit ned rejält i löneutgifterna och samtidigt föryngrat vårt lag. Genomsnittsålder mot City var 24 år, en siffra vi inte haft på 12 år.

  Det är lätt att bli sentimental som fotbollssupporter men jag älskar att Kuyt, Maxi och i viss mån Downing har fått ge vika för Sterling.

  Sen säger han ju att verkligheten är den att klubben måste sälja för kunna köpa. Vi har inte råd med en £35M på bänken. Kan han generera £15-20M som leder till andra köp så är jag positiv till det. Alternativet är ju att sälja Agger, Suarez från startelvan och det tror jag inte någon vill?

  Otroligt nöjd med Rodgers jobb än så länge och hans kommunikation är allt annat än det Mancini håller på med.

 12. Pelle, vad tror du om Carroll ut och Llorente in? Skulle Llorente bli alltför dyr och svårförhandlad med tanke på Javi Martinez-situationen och Bilbaos ägare?

  • Sola: Llorente har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Bilbao. Man skulle kunna tro att han kan lämna relativt billigt, men Bilbao har vägrat släppa honom för mindre än utköpsklausulen i förhandlingarna med Juventus. Det tillsammans med att Llorente nobbade Liverpool innan Carroll signades gör att han inte känns så trolig. Samtidigt kan det ju svänga snabbt… Men jag tycker att t.ex Dzeko är en bättre spelare än Llorente och Man City vill sälja honom.

   Joakim: Llorente är ingen kopia av Carroll. Precis som Dzeko har Llorente ett mycket bredare register än Carroll och det är klasskillnad på spelarna. Det är möjligt att Rodgers vill ha en mindre, snabbare spelare men det är egentligen ingenting som vi kan fastslå. Det är ju även möjligt att han tycker att Carroll är en allmänt överskattad och begränsad spelare. Vad vi vet är att Rodgers handplockade Graham till Swansea när han hade möjlighet att värva andra spelartyper. Rodgers har dock ett större urval när han värvar till Liverpool…

 13. Sola: Llorente är väl också en stor tung target och ingen fox in the box? Varför ersätta Carroll med en kopia av honom?

 14. Jag tycker att det verkar som att Rodgers vill spela med Suarez som spets och att det är ytterpositionerna han vill förstärka. Jag tror inte Rodgers är ute efter en striker av Llorentes kaliber, för han kommer ändå vara andraval bakom Suarez, på samma sätt som Carroll. Och vi har inte råd att ha en så bra spelare på bänken som bossen redan sagt. Borini är andravalet som striker och jag kan tänka mig att han kommer vara en bänkspelare om Dempsey eller Walcott köps in.

 15. Det här med att Carroll kostade 35 miljoner tycker inte jag vi ska bry oss om. Jag tror Liverpool krävde 20 miljoner+en ny anfallare för Torres, sen fick han kosta hur mycket som helst. Hade vi fått Carroll för 15 tror jag Torres hade lämnat för 35.

 16. Är det någon som vet eller har statistik på hur mycket våra spelare har sålts för dom senaste 10 åren??

  Enligt fotbollskanalen ligger Liverpool på 3e plats när det gäller spenderade pengar på nyförvärv senaste 10 åren.

  Viktigt att även ta med spelarförsäljningar i den ekvationen för att veta vilken klubb som spenderat mest.

  • Robin: Läs det som Joakim skriver. Dessutom brukar inte övergångssummorna vara offentliga när Liverpool köper och säljer.

 17. Skeppa honom för tolv till newcastle, ta emot fem ifrån stoke för adam och tre för spearing. 15 mille på walcott och så kanske våra snälla ägare skjuter till de tre-fyra sista för Dempsey…

 18. Vad som är ännu viktigare är lönen. Inte enbart netspend.
  Två spelare som båda kostar £10M att värva men den ena har £50K i veckan och den andra har £100… på 5 år blir det gigantiska summor och en väsentlig skillnad.

  Spelare 1 hade tjänat 13 miljoner på 5 år om man säger att £50000 är 50000 kr för enkelhetens skull. Spelare 2, 26 miljoner alltså.

  23 miljoner vs 36 miljoner.

  Många av våra nya unga killar som Allen hade en häftig övergångssumma men hans lön är väldigt låg med PL-mått mätt om man jämför med topp 6.

  RVP med övergångssumma + hans lön för de 4 (tror jag det var?) kommer kostar United över 700 miljoner.

 19. Pelle

  Jag vet men det är inte det jag försöker luska fram.

  Media vill lägga fram Liverpool som att dom köper som galningar pga summorna.
  Det finns 3 onödigt höga summor ( carroll, downing och henderson) men anledningen till att Liverpool har lagt ner så hög summa på värvningar senaste 10 åren är alla byten av tränare vilket resulterat i en sjuk rullians på spelare i truppen.

  Det som säljs måste ersättas.
  Jag är helt övertygad att det finns ingen klubb i premier league som sålt lika många spelare och till så hög summa som Liverpool gjort.

  Jag hoppas iom satsningen på rodgers att denna rullians får sitt slut , att onödiga spelare försvinner och när klubben nu framöver värvar spelare så är det kvalitet.

  Lite av man u sätt att agera… Fast till lägre summor.

  Det är inte många världsstjärnor sir Alex har köpt under sina år i man u.
  Men många som blivit det under hans ledning.

  Köp ungt, köp smart och satsa långsiktigt så är vi också där uppe inom en snar framtid !

  Ynwa 🙂