. . .

Officiellt bekräftad övergång: Sokratis Papastathopoulos från Werder Bremen till Borussia Dortmund.

* * *

Carroll

GOAL.com skriver att Andy Carroll är på väg att tacka nej till West Ham. Anfallaren uppges vilja stanna och slåss för sin plats Liverpool – eller säkra en flytt till Newcastle.

”Things haven’t worked out for Andy at Liverpool but he went there with high hopes and isn’t ready to throw in the towel just yet. He enjoyed his time with West Ham but feels he has unfinished business at Anfield,” sa en källa till GOAL.com.

I dagsläget är dock inte Newcastle särskilt heta på Carroll, samtidigt som ont blod mellan klubbarna gör att Liverpool inte har någon lust att förhandla med NUFC.

Dessutom drog Carroll på sig en hälskada i slutet av säsongen. Skadan håller honom borta från spel i 3-4 månader. West Ham var beredda att ignorera skadan och signa Carroll ändå, men nu ryktas det alltså om att han kommer att tacka nej till deras förslag.

* * *

Enligt Sporten.dk befinner sig Ajax och Borussia Dortmund i förhandlingar om Christian Eriksen. Dortmund uppges vilja betala 12 miljoner euro för Eriksen, medan Ajax kräver 15 miljoner euro för att släppa honom. Ajax är medvetna om att Dortmund nyligen fick en enorm summa pengar för Mario Götze, samtidigt som Liverpools heta intresse för Eriksen också utgör ett stressmoment för Dortmund i förhandlingarna.

Vidare skriver Sporten.dk att Eriksen och Dortmund redan är överens om villkoren för ett femårskontrakt.

* * *

The Daily Star skriver att Pepe Reina kan komma att skriva på för Barcelona inom de närmaste två veckorna, då hans agent nyligen flyg till Liverpool för att samtala med klubben.

Tidningen menar att Barcelona hoppas att värva Reina för £8 miljoner. Om klubbarna inte kommer överens om övergångsvillkoren kommer Reina att förlänga sitt kontrakt till juni 2018.

Liverpool vill gärna få ett klargörande rörande Reinas vara eller icke vara i klubben. Om spanjoren lämnar kommer man att använda övergångssumman till att värva en ersättare. Asmir Begovic och Simon Mignolet är målvakter av intresse för LFC, menar The Daily Star.