Enligt The Mirror kommer Roy Hodgson att offentliggöras som Liverpools nya manager innan veckans slut – med Kenny Dalglishs ”blessing”.

Liverpool håller på att slutförhandla med Hodgson, som ju har varit på agendan länge. Samtidigt har Dalglish meddelat klubben att han inte längre är intresserad av jobbet som manager och att han kommer att backa upp sin nära vän Hodgson, som han rekommenderade till Liverpools styrelse.

Dalglish kan även komma att få en utökad roll i Liverpool. Det senaste året har han ju fungerat som någon sorts ambassadör, men hans ansvarsområde kanske blir större i och med anställningen av Hodgson.

Dalglish uppges vara nära med Liverpools styrelse – i synnerhet Christian Purslow – och tanken var att han skulle agera någon sorts mellanhand mellan styrelsen och managern, men denna idé blockades av Rafa Benitez, som ju dock inte längre är kvar i klubben. Hodgson och Dalglish har varit nära vänner sedan den förstnämnde var tränare i Sverige på 1980-talet och nu ser de alltså ut att jobba tillsammans.

Hodgson har accepterat Liverpools erbjudande på £2 miljoner om året, och klubben går med på att betala omkring £2 miljoner för att lösa 62-åringen från Fulham.

Hodgson kommer att ta med sig Fulhams coach Mike Kelly och vill även ha fler rutinerade namn på plats – Sammy Lee, John McMahon samt Frank McParland stannar på sina nuvarande positioner.

På spelarfronten uppges Liverpool insistera att ingen av klubbens spelare är till salu. Man är inte under press att sälja, trots den dåliga ekonomin. Hodgson kommer att ges £12 miljoner att spendera + de pengar som kommer in från spelarförsäljningar.

Spelare som kan komma att säljas är Ryan Babel, Yossi Benayoun, David N’Gog och kanske Alberto Aquilani. Dessutom försöker Javier Mascherano pressa till sig en flytt. Både Inter och Barcelona är intresserade av mittfältaren, som kan inbringa omkring £35 miljoner – pengar som Hodgson skulle kunna spendera på någon ersättare – namn som nämns är Jeremy Toulalan samt Real Madrids ”Diarras” Lassana och Mahamadou.

Hodgson första och högsta prioritet blir dock att försöka övertala Steven Gerrard och Fernando Torres att stanna i Liverpool. Spelarna uppges vara positivt inställda till Hodgson – men vill se klubben rekrytera starka nyförvärv för att kunna konkurrera på allvar i både Premier League och Europa.

Allt enligt The Mirror.

7 kommentarer
 1. Säker på att han får två miljoner pund i veckan? Det låter lite väl magstarkt.

  • Ja, det låter dyrt. Är så van att skriva ”i veckan” eftersom spelarlöner oftast benämns så. Ändrade nu.

 2. Liverpool Echo påstår nu att det kommer bli officiellt imorgon (onsdag, så egentligen idag).

 3. Kommer att bli bra, han kommer bygga ett lag i stället för en massa individualister. Med rätt anda i laget o en eller två nya spelare är vi fyra.
  Portugals vänsterback?

 4. Det är ingen som har tänkt på sambandet att Hodgson har tränat Förenade Arabemiraten och det är därifrån som våra nya ägare antagligen kommer ifrån?

 5. Det var iofs 2001-2003 Nino =)
  Men kanske ligger det nått i det.

  • Svårt att säga om det har någon betydelse. Han fick väl sparken från den posten.

   Hawwk: Ja, Portugals vänsterback är grym, men förmodligen för dyr.

Kommentarer är stängda.