. . .

Enligt pålitliga The National förväntar sig Ajax att Liverpool kommer att buda på Christian Eriksen i januari. Dansken har scoutats av många PL-klubbar, men Liverpool är de mest entusiastiska. Eriksen har mindre än två år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Ajax, som visserligen hoppas behålla honom resten av säsongen, men likväl skulle sälja i januari om någon budar 30 miljoner euro – cirka £24 miljoner – för den danska mittfältstalangen.

Vidare skriver The National att Liverpool har prioriterat en offensiv värvning; man skulle föredra att värva en spelare som kan spela på flera offensiva positioner i spelsystemet. Tidningen tillägger att Liverpool även har visat intresse för Loic Remy, som Marseille kan tänka sig att sälja i januari.

* * *

Rodgers vill värva Lewis Holtby och Theo Walcott i januari. Båda blir free agents efter säsongen. Möjligtvis kommer LFC att försöka signa Holtby på free transfer och kontraktet kommer i så fall att börja gälla efter säsongen. Walcott är dock ovillig att flytta till en klubb som inte spelar i CL. Liverpool är också fortsatt intresserade av Daniel Sturridge, men möjligheterna att värva honom beror på om Chelsea lyckas värva en ersättare (The Telegraph).

* * *

Liverpool kommer att göra ett försök att signa Didier Drogba, som kan bli tillgänglig när den kinesiska säsongen slutar nästa vecka. Hans klubb Shanghai Shenhua tros vara villiga att riva hans kontrakt, vilket skulle innebära att han kan skriva på för en PL-klubb omedelbart – och han vore även välkommen att återvända till Kina när nästa säsong börjar där. Om Drogba flyttar till LFC allt går bra skulle han därefter kunna förlänga sitt kontrakt med klubben. Drogba kommer att spela afrikanska mästerskapet för Elfenbenskusten i januari och februari. Eftersom han vill behålla sin matchform till den turneringen skulle han kunna skriva på ett tvåmånaderskontrakt med Liverpool. Han har en klausul sin innebär att han kan bryta kontrakt med Shenhua, och det råder en ekonomisk ovisshet i den kinesiska klubben. Brendan Rodgers känner Drogba sedan sin tid i Chelsea och kommer att förklara för John Henry – som ju egentligen är mot kortsiktiga lösningar – att Drogba behövs på grund av Borinis fotskada (The People).

Liverpool tror att man kommer att kunna signa Demba Ba i januari (The People).

Liverpool vill värva en ung målvakt. Det kan bli en överraskande värvning i form av Middlesbroughs Jason Steele, som man är beredda att betala £2 miljoner för. Steele kan vara tillgänglig i januari, trots Boros framfart i ligan, vilket har uppmärksammat Liverpool (The People).

Daniel Sturridge vill fortfarande flytta från Chelsea på permanent basis istället för att lånas ut. Liverpool ser ut att återuppliva sitt intresse för att låna anfallaren i januaris transferfönster, men han hoppas alltså på en permanent flytt (The People).

* * *

Liverpool är en av flera PL-klubbar som scoutar Genoas 19-årige back Mario Sampirisi (Sky Italia).

* * *

Under den senaste veckan har Mallorcas israeliska anfallare Tomed Hemed ryktats till Liverpool. Nu har Hemed bekräftat att LFC är intresserade av hans tjänster.

”I know that I am an option being considered by Liverpool to strengthen their squad and it is very flattering. To the best of my knowledge there have been no official contacts. I’m trying not to think too much about this at the moment”, sa Hemed till The Jewish Chronicle.