Det är alltid roligt att hålla att bevaka någon spelare lite extra. Efter Dawid Janczyk och Iker Muniain har turen kommer till Palermos extremt talangfulla back Simon Kjær.

Det var i gårdagens match mellan Roma och Palermo (4-1) som jag studerade danskens spel.

Egentligen känner väl alla redan till Kjærs namn. 20-åringen är allmänt erkänd som en av Serie A:s bästa mittbackar, och tillför mycket såväl offensivt som defensivt.

Jag skulle påstå att Kjær var varken bra eller dålig i gårdagens förlustmatch. Det var svårt för honom att göra någonting i samband med baklängesmålen.

Dansken visade dock prov på brytsäkerhet, bra huvudspel och tuffhet. När jag har sett honom vid tidigare tillfällen har jag tyckt att han var varit på tok för snäll i sitt spel, men igår var han stenhård.

I 29:e minuten stoppade han bland annat en farlig spelvändning genom att sätta in rena hockeytacklingen – som kommentatorn valde att kalla den – på Taddei.

Konsekvensen blev ett gult kort, och en pluspoäng i min anteckningsbok. Tror ärligt talat inte att han hade blivit varnad för tilltaget i ett Merseysidederby, däremot hade han visat att han klarade av det tuffa fysiskt spelet.

Kjær är ju en oerhört fysiskt robust spelare, trots sin unga ålder, och jag hade sett fram emot att se honom mäta sina krafter i luftrummet mot Luca Toni, som dessvärre inte kom till spel. Kanske lika bra det – för Toni.

Vi minns väl alla när Kjær raderade ut Zlatan Ibrahimovic i EM-kvalet. Självklart skulle han kunna göra detsamma mot Toni. Det är ju vad Kjær har gjort vecka efter vecka i Serie A de senaste 1,5 åren.

Kjær har ett vasst målfacit i Palermo – 5 mål på 47 matcher – och dessa mål gjordes naturligtvis i samband med fasta situationer. Även mot Roma var dansken ett ständigt hot i luftrummet på offensiva fasta situationer, men det blev inget mål den här gången.

Han hade faktiskt ett jätteläge i 65:e, men missade.

Sammanfattningsvis kan man säga att Kjær redan har visat att håller oerhört klass, även om matchen mot Roma kanske inte var direkt lysande från hans sida. Han har en klausul på omkring £10 miljoner i kontraktet – en summa som jag är övertygad om att väldigt många klubbar är beredda att betala i sommar.

Förhoppningsvis väljer den uttalande Liverpoolsupportern Kjær att spela för sin favoritklubb.

4 kommentarer
  1. Det skulle inte vara helt fel att byta ut Skrtel mot Kjaer i sommar. Vi var ju ute efter Kjaer redan innan han gick till Palermo och jag är och var ett stort fan av dansken. Kanske Agger kan locka hit honom?

    • Skrtels marknadsvärde borde vara på omkring £10m. Det vore trevligt att få in Kjaer och sälja Skrtel utan att förlora pengar. Hoppas också på Dagger-effekten.

  2. Ja, det kan stämma det du säger!
    Jag ser gärna att du scoutar Hamsik någon gång i framtiden. En mycket talangfull spelare som jagas av de flesta storklubbarna.

    • Funderar på det, men eftersom Hamsik antagligen är för Liverpool i dagsläget föredrar jag att kika extra på andra spelare som vore mer realistiska nyförvärv för Liverpool.

Kommentarer är stängda.