För några dagar sedan såg jag matchen mellan Athletic Bilbao och Xerez (3-2).

Det är naturligtvis alltid intressant att se Mikel San Jose, men Bilbao har även andra spännande ungdomar. Tänker framförallt på Fernando Llorente och Iker Muniain.

Jag kollade lite extra på den sistnämnde. Hade sett honom flertalet matcher innan, och det är förstås imponerande att en 17-åring överhuvudtaget klarar av att spela i Primera Division.

Mot Xerez var den lille men skicklige Muniain involverad i oerhört mycket. Redan i den andra matchminuten nickade han in 1-0 till Bilbao, vilket är märkligt i sig.

Muniain är absolut inte stark i luften, men Xerezbackarna lät honom stå hela omarkerad och då missade inte Bilbaos supertalang.

Det står helt klart att Muniains främsta egenskaper är tekniken, snabbheten och spelintelligensen. Skulle även vilja framhäva hans arbetskapacitet, som är väldigt bra.

Fler än en gång jagade Muniain ikapp motståndarspelare och återtog bollen när han hade tappat densamma tidigare i samma spelsekvens. Han är absolut ingen arrogant spelare i det avseendet.

Muniain var som sagt väldigt involverad – men det var på gott och ont. På minuskontot återfinns hans många och grova förstärkningar – eller filmningar om man vill så kalla det – i många situationer. Han kändes faktiskt väldigt omogen och ibland var det snudd på skrattretande.

Samtidigt kan man väl inte förvänta sig att en så pass ung spelare ska vara helt mogen i alla avseenden, men Muniain behöver verkligen mogna innan han är redo att ta steget till en större klubb – för att inte tala om innan han är redo att ta steget till Premier League.

Jag är dock övertygad om att Muniain kommer att hamna i en storklubb förr eller senare. Han är en talang utöver det vanliga och om ett par säsonger är han säkert mentalt redo för en stor flytt.

Rent fotbollstalangmässigt är Muniain redan en spelare för den stora scenen.