Det snackas inte speciellt mycket om Samuel Eto’o. Det är lite förvånande, faktiskt.

Eto’o har bara 12 månader kvar på sitt kontrakt med Barcelona och enligt spansk press är inte Pep Guardiola överdrivet förtjust i honom.

Förra sommaren hade Barcelona ingenting emot att sälja honom, men det saknades seriösa köpare. Endast en klubb från Azerbadjan var beredd att betala tillräckligt mycket, men Eto’o ville inte nog. Det kan man förstå.

Idag påstår RAC1 att situationen är densamma som förra sommaren. Det vill säga att Guardiola har sagt åt Eto’o att han kan lämna under sommaren och att han inte räknar med honom nästa säsong.

Diego Forlan, Zlatan Ibrahimovic och Karim Benzema nämns som potentiell ersättare. Personligen tycker jag dock att det vore ren galenskap att ersätta Eto’o med Forlan.

Hur som helst, Eto’o borde vara intressant för Liverpool. Och förstås för många andra klubbar också, men det verkar finnas många storspelare på marknaden, och Manchester City skiter ju i om de behöver betala 10, 20 eller 30 miljoner pund för en spelare. Eto’os kontraktsituation är knappast relevant för City.

Kanske kan vi få se Eto’o i Liverpool nästa säsong? Jag skulle absolut inte utesluta det.