Egypten försöker få med storstjärnan till OS i Japan.

Mohamed Salah är enormt populär hemma i Egypten. Med sina 43 mål på 68 landskamper är han också landslagets överlägset viktigaste och största spelare. Därför kommer det inte som någon större överraskning att Egypten gärna ser att Salah spelar OS i Tokyo.

Egyptens U23-förbundskapten Shawky Gharib har aldrig dolt sin strävan efter att få se Salah i OS-turneringen, som pågår mellan 23:e juli och 8:e augusti. Varje lag får ha 3 överåriga spelare som är över 23 år, vilket ju den 28-årige Salah uppenbarligen är.

Häromdagen pratade förbundskapten Gharib med den egyptiska källan Al-Ahram. Där berättade han att 10 överåriga spelare är uttagna till den stora preliminära OS-truppen och att Salah är en av dessa. Samtidigt betonade Gharib att det inte bara är upp till honom och egyptiska fotbollsförbundet om Salah kommer till OS utan också upp till spelaren själv samt dennes klubb Liverpool. Gharib framhöll att det måste till en överenskommelse mellan alla inblandade parter för att Salah ska komma till spel.

Om Salah deltar i OS kommer han att missa inledningen av Liverpools säsong och högst troligt är inte klubbledningen särskilt sugna på hans deltagande i turneringen.