Liverpool och Manchester United visar stort intresse för Ashley Young, vars kontrakt med Aston Villa går ut om 18 månader. Aston Villa anser sig, med sina många unga spelare, ha en spännande satsning på gång, men är rädda för att de båda storklubbarnas intresse ska få Young på andra tankar än att krita på ett nytt kontrakt. Aston Villa  påstår att det krävs £80 miljoner för att han ska säljas i januari, men kontraktssituationen är bekymmersam. Liverpool är angelägna om att signa unga engelska toppspelare och tror att Young kan få en nyckelroll i den satsningen. Manchester United är också intresserade, och förhandlingar mellan de och Aston Villa kan underlättas av att de är intresserade av Michael Carrick och Darron Gibson, men det är möjligt att förhandlingarna skjuts fram till kommande sommar (The Daily Mail).

Liverpool överväger att försöka värva ett koppel av spelare från Lille. Man är intresserade av Adil Rami, och även Gervinho samt Eden Hazard. Damien Comolli har järnkoll på Hazard, men är också väl medveten om att hans prislapp ligger på £30 miljoner (The Independent).

Liverpool, Newcastle och Stoke är intresserade av den formstarka anfallaren Johan Elmander. Svensken har nobbat Boltons senaste kontraktserbjudanden, och sitter i en bra förhandlingssits, då han blir kontraktslös efter säsongen. Bolton har ekonomiska bekymmer och kan bli tvungna att sälja om någon klubb budar omkring £3,5 miljoner i januari (The Mirror).

En spelare som däremot har valt att förlänga sitt kontrakt med Bolton är Lee Chung-Yong, som har kritat på till 2013 (The Daily Mail).

Nathan Eccleston gjorde ett hyggligt inhopp i Europa League-matchen mot Napoli. Nu visar den italienska storklubben – mycket oväntat – intresse för talangen. Det är oklart om Roy Hodgson betraktar Eccleston som en framtida A-lagsspelare eller om en försäljning kan ske, men det kan även bero på om Liverpool lyckas rekrytera nya anfallare i januari (TalkSPORT).

Liverpool och Chelsea är intresserade av Palermos mittfältare Armin Bačinović. Det verkar som att Chelsea ligger närmast till hands för den slovenska talangen (TalkSPORT).

Birminghams manager Alex McLeish har gått ut och sagt att varken Scott Dann eller Roger Johnson är till salu i januari. McLeish medger dock att det kan bli svårare att behålla Sebastian Larsson, vars kontrakt går ut efter säsongen (The Guardian).

Stephen Ireland vill lämna Aston Villa. 24-åringen har en frostig relation med managern Gerard Houllier, som har kritiserat honom offentligt (The Daily Star).