. . .

Vi börjar med att rekommendera en exklusiv intervju som Brendan Rodgers gjorde med TalkSport tidigare idag. I intervjun snackar han om Luis Suarez situation, Pepe Reina vs Simon Mignolet, alla nyförvärv han gjort såhär långt, samt Liverpools strategi i sommarens transferfönster.

* * *

Brendan Rodgers är redo att sälja Jonjo Shelvey och Jay Spearing. Den 21-årige Shelvey som signades när Kenny Dalglish var ansvarig för att rekrytera talanger, kan gå om ett erbjudande på runt £7 miljoner kommer in. Stoke City har kopplats till U21-mittfältaren medan Tony Pulis var ansvarig och Norwich kan också tänkas vara intresserade.

Liverpool och Rodgers är även villiga att sälja Spearing för en summa runt £3 miljoner. Hull sägs vara intresserade av Jay Spearing samt Bolton, men Wanderers är bara intresserade av att låna honom ytterligare en säsong.

Rodgers är även villig att låta talangen André Wisdom gå på lån, men skulle föredra om han gjorde det till en klubb i The Championship så man har chansen att återkalla honom under säsongen om det skulle behövas. (Sunday People via The Mirror)

* * *

Liverpool är rädda att Real Madrid kommer att vänta till slutet av augusti innan de gör sin ”move” för Luis Suarez (The Mirror)

* * *

Simon Mignolet kommer att ha en medical och slutföra sin övergång ifrån Stadium of Light under de närmaste 48 timmarna. (The Mirror)

* * *

Pepe Reina snackade på en presskonferens inför matchen mot Nigeria och sa då såhär om sin situation i Liverpool:

. . .

Monaco sägs övervaka Reina’s situation och, medan pengar inte är ett problem, så är det osannolikt att Reina vill spela inför en genomsnittlig publik på 5.000 och en klubb av så låg dignitet. (The Mirror)

. . .

Liverpoolmålvakten Pepe Reina kan finna sig i den pinsamma situationen att bli en permanent avbytare om hans flytt till Barcelona faller igenom. Rodgers är inställd på att slutföra en affär för Mignolet senast onsdag, vilket betyder att Reinas alternativ börjar att ta slut. (Daily Mail)

* * *

Liverpool, Everton och Cardiff City har anslutit Southampton i racet för Celtic mittfältaren Victor Wanyama. (Goal.com)

. . .