Jag måste säga att det här VM-slutspelet har varit ganska tråkigt hittills. Visst, det har funnits undantag, som t.ex. Tyskland, men i övrigt har matcherna varit fattiga på målchanser och präglats av offensiv oskicklighet. Har sällan sett så många missriktade skott i samma gruppspelsomgång.

Jag hoppades mycket på att  Holland-Danmark skulle bli en fantastisk match, men det blev inte så. Egentligen inte så konstigt, med tanke på att Danmark främst är ett lag med defensivt duktiga spelare i centrallinjen.

Daniel Agger gjorde en bra match, medan Dirk Kuyt slet på som vanligt. Ryan Babel fick inte spela – även det som vanligt – ur ett Liverpoolperspektiv.

Den eftertraktade backen Simon Kjaer gjorde några enkla misstag, men överlag en helt okej match. Han var stark i närkamperna och i duellerna. Tror dock inte att den här matchen förstärkte hans aktier inför fortsättningen av sommarens transferfönster.

Däremot var inhopparen Eljero Elia mycket bra. Han var matchens behållning – ja, kanske den enda spelaren på planen som gjorde en imponerande insats. Hans teknik och snabbhet var ett effektivt holländskt vapen mot Danmarks sega högerback.

Precis som förra sommaren har jag skrivit en lista över ”sommarens fyndköp”, som jag har valt att inte publicera, eftersom jag helst vill vänta tills Liverpool har tillsatt en ny manager. Det är trots allt omöjligt att veta vilka spelare som skulle passa bra in innan man vet vilket spelsystem Liverpool kommer att använda sig av nästa säsong. Hur som helst, har jag Elia med på den listan, men jag förmodar att han kan komma att bli hypad av VM – åtminstone om han fortsätter som i dagens match.

Det vore för övrigt ganska intressant att göra en ”head to head” med Babel vs Elia. Jag är inte så säker på att Elia är en bättre fotbollsspelare än Babel – men vad Elia har är betydligt bättre självförtroende. Babel har spelat helt utan självförtroende under i princip hela sin Liverpooltid under Rafa Benitez – jag tror att en annan typ av ledarstil som erbjuder större mentalt stöd och uppmuntran att ta risker i det offensiva spelet gynna Babel.

Således hoppas jag innerligt att Liverpools klubbledning (och den nya managern, när denne nu tillsätts) väljer att behålla Babel. Jag tror att det finns mycket mer att hämta av honom än vad som Benitez fick ut.

Jag missade tyvärr matchen mellan Japan och Kamerun, men det var ingen överraskning att Keisuke Honda gjorde matchens enda mål. Däremot såg jag Italien-Paraguay som verkligen kändes som en tillknäppt tillställning. Italien försvarade sig bra och försökte i princip locka fram paraguayanerna för att kunna få ”tillgång” till egna kontringsmöjligheter. Uselt att Italien inte kan föra spelet på ett bättre sätt. Och förresten, Mauro Camoranesi borde definitivt ha fått två gula och således ett rött kort i slutet av matchen.