[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

I morgondagens upplaga av The Daily Star ryktas Evertons talang Ross Barkley till Liverpool.

The Daily Star uppger att Liverpool är beredda att starta ett budkrig genom att buda £38(!) miljoner på Barkley. Brendan Rodgers uppges vara en stor beundrare av Barkleys kvalitéer och således villig att slå Liverpools transferrekord för att signa mittfältaren. Liverpool kommer dock att få hård konkurrens av andra klubbar, så som Manchester City och Chelsea, om Barkleys signatur.

Vidare skriver tidningen att Everton kommer att hålla väldigt hårt i Barkley. De påstår att de inte ens vill lyssna på bud och istället förlänga hans kontrakt – men i verkligheten kan ett enormt bud bli för svårt att motstå.

Det hör även till saken att Barkley är Everton-supporter sedan barnsben, vilket innebär att en flytt till just Liverpool skulle kunna bli extra problematisk, då Everton ogärna vill att han ska byta blått mot rött. Dessutom kan har Everton goda chanser att kvalificera sig till nästa säsong upplaga av Champions League – någonting som naturligtvis verkligen skulle förstärka deras möjligheter att kunna behålla Barkley.

* * *

Samtliga Liverpool-spelare som har deltagit i minst 50% av matcherna kommer att få en bonus på £250 000 om klubben lyckas vinna Premier League. Detta skulle dock bli småpengar för Liverpool, som i stora drag skulle kunna tjäna omkring £100 miljoner på att knipa ligatiteln (The Daily Star).

* * *

Det var bara 18 månader sedan Raheem Sterling skrev på ett långtidskontrakt med Liverpool. Trots detta vill Liverpool belöna honom med ett nytt kontrakt, eftersom han har utvecklats så pass mycket under säsongen. Sterlings nuvarande kontrakt ger honom en veckolön på £30 000 och sträcker sig till sommaren 2017 (The Mirror).

8 kommentarer
 1. Frågan är vad detta rykte säger om Albertos framtid. Tycker vi har ett ganska bra innermittfält, men det är klart, nästa säsong skulle det sitt bra med åtminstone en gubbe till där i.o.m. CL.

  Hur bra tycker ni Barkley är jämfört med våra spelare? Inte är han väl en större talang än Sterling (jämför dem eftersom båda spelar CAM) eller bättre än Coutinho?

  • Jag ser nog Barkley som en spelare som skulle konkurrera med Henderson. Han är ju väldigt lik en ung Gerrard. Så var som helst på mittfältet skulle nog passa. Vi behöver nog en gubbe till där nästa år då CL kommer tära ganska mycket på spelarmaterialet. Spelare som Coutinho, Sturridge och Allen håller knappast i 50-60 matcher. Det är nog bara Hendo och Suarez som klarar det men även de behöver lite avlastning. Ska bli intressant att se om Lucas blir den som avlastar Gerrard.

 2. Kostar han så mycket för att han är britt eller är han verkligen värd pengarna?
  Finns det billigare eller bättre alternativ för samma pris känns det ju isf mer värt att satsa på det. Diegos kontrakt går väl ut i sommar?

  • Jag tycker Barkley är en riktigt bra spelare. Även Carra tycker han är en hit. Han tycker Barkley är klasser bättre än tex Lallana. Barkley tycker jag har precis den råa talangen som Brendans är så bra att göra till en superspelare. Som han gjort med Coutinho, Sterling, Sturridge och Henderson. Kommer ni ihåg de dagarna då Hendo var värsta hackkycklingen? Det var inga nådiga ord som kom ut på diverse social medier.

 3. Tror att både Everton och spelaren själv föredrar att han säljs till Chelsea eller City över Liverpool.

 4. Har jag missat någonting eller varför är det så tyst om Will Hughes nuförtiden? Tycker definitivt han känns som en aktuell värvning på samma position och som troligtvis skulle passa bra in i BR’s filosofi.

  Har inte hört mycket om hur han har presterat i år, men ska tydligen ha blivit tilldelad utmärkelsen Football League Young Player of the Year samt blivit utvald som en av de tio bästa spelarna i The Championship.

  http://www.derbytelegraph.co.uk/Derby-County-star-Hughes-named-Championship-s-10/story-20860756-detail/story.html

  http://www.derbytelegraph.co.uk/Derby-County-s-Hughes-Football-League-Young/story-20817418-detail/story.html

  • Det är nog bara tillfälligt tyst om Hughes. Tror att han kommer att skriva på för LFC i sommar.

Kommentarer är stängda.