_____________

Brendan Rodgers håller på att förbereder en sista-minuten-värvning av Daniel Sturridge, men det är inte säkert att Chelsea vill sälja såvida de inte signar en ny anfallare. Rodgers måste dock sälja spelare för att kunna finansiera Sturridge, som skulle gå på hela £15 miljoner att köpa loss vid en eventuell affär. Rodgers är villig att sälja Charlie Adam – som ryktas till Everton – samt Stewart Downing. En annan spelare som alltjämt kan komma att lämna innan transferfönstret stänger är Andy Carroll, som både Newcastle och West Ham är intresserade av att låna för att köpa nästa sommar. Carroll föredrar en flytt hem till Newcastle. Dessutom har klubbar visat intresse för Jose Enrique (The Mirror).

* * *

* * *

Liverpool är villiga att sälja Adam för £5 miljoner. Stoke, Fulham och Everton är intresserade av skotten. Fulham skulle gärna motta Adam i en deal som tar Dempsey i motsatt riktning (The Daily Mail).

Liverpool är intresserade av Sturridge. Man kommer troligtvis att försöka låna engelsmannen (The Times).

Chelsea värderar Sturridge till hela £25 miljoner. Liverpool är intresserade, men anfallaren kommer alltså inte att bli billig (ESPN).

Rodgers försöker sälja spelare för att finansiera nyförvärv. Liverpool vill fortfarande signa Dempsey, som vill flytta till Anfield, men man måste skrapa ihop £8 miljoner från försäljningar för att kunna genomföra övergången. Adam är till salu, medan Spearing förväntas flytta till Bolton på ettårslån. Cole kan också komma att flytta, men han är – i motsats till vissa rapporter – inte nära en flytt till West Ham. Det är svårt att bli av med Cole, då han tjänar £100 000 i veckan samt är skadad i dagsläget. Carroll ser ut att bli kvar i Liverpool sedan man inte mottagit några förbättrade bud – det är inte aktuellt att acceptera Newcastles skambud (The Liverpool Echo).

Liverpool har accepterat Boltons bud på £3 miljoner för Spearing. I mosats till rapporter handlar det om en permanent övergång och inte lån (GOAL.com).