OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i
inlägget.

* * *

Några spelare som kan lämna Liverpool innan transferfönstret stänger:

 • Daniel Agger. Kommer troligtvis inte att få mycket speltid under säsongen. Frågan är om han överhuvudtaget behövs i truppen efter Dejan Lovrens ankomst?
 • Lucas Leiva. Startade första matchen, men ryktas intensivt till Napoli.
 • Oussama Assaidi. Liverpool accepterade som bekant Stokes bud för många veckor sedan, men höga lönekrav gjorde att övergången uteblev. Säkerligen en spelare som Liverpool vill skeppa.
 • Fabio Borini. Italienaren är helt chanslös i den hårda konkurrensen, samtidigt som åtminstone Sunderland är villiga att betala stora pengar för honom. Problemet är att han inte verkar vara beredd att ge upp storklubbslivet.
 • Sebastian Coates. Gjorde förvisso en stark försäsong, men är ärligt talat totalt överflödig i den nuvarande truppen. Lånas ut?
 • Suso. Av allt att döma försökte LFC inkludera honom i Moreno-dealen. Förlänger kontraktet och lånas ut igen?

* * *

Fabio Borini skulle acceptera att lånas ut till Sunderland igen – men han vägrar säljas dit. Nu är Liverpools alternativ att antingen behålla Borini eller låna ut igen (The Mirror).

* * *

Enligt The Times har Brendan Rodgers utmanat Daniel Sturridge. Rodgers vill att Sturridge ska bli bättre av den nya värvningen Mario Balotelli – istället för att känna sig hotad av superstjärnans ankomst. Rodgers har tagit ett snack med Sturridge och försökt övertyga 24-åringen om att Balotelli kommer att göra både honom och laget bättre, samtidigt som man dessutom vill att Sturridge ska skriva på ett nytt kontrakt med klubbe. The Times menar att Sturridge kommer att belönas för sin utveckling och erbjudas ett bättre kontrakt än sitt nuvarande.

“I have spoken to Daniel and just said about how important he is to the team,” sa Rodgers till The Times. “The confidence I have in him has been shown in his performances and the goals he has scored — 36 in 50 games. You are not doing that if you are not happy with your life and happy with your football.

“I have said repeatedly that Daniel is a top talent, but we need to have more than one top talent in here. But Daniel is a big player for us and will remain so. The dynamics [between Sturridge and Balotelli] are important but I don’t worry because if you are a top player with a top mind then you want other top players. If you are a top player and you are looking at another top player coming in then you will be thinking, ‘He can help us.’ If you are a top player with a top mentality then you respond to the competition.”

Rodgers påpekade även att LFC är taktiskt flexibla: “We can also play a diamond as well [as two up front]. We played that eight times last year and won seven and we flipped to that at the weekend. We can change systems and I need that flexibility and also if you look at Daniel’s injury record then he has missed a number of weeks through being injured. I need to ensure I have got the replacements if they are not on the pitch at the same time.”

* * *

Brendan Rodgers är beredd att låta Alberto Moreno debutera mot Manchester City (The Times).

* * *

Gary Neville, Dwight Yorke och Niall Quinn om Mario Balotelli övergång till Liverpool:

30 kommentarer
 1. Jag tycker personligen att det är hög tid att släppa Johnson och ta in Moreno direkt. Ärligt talat har vi märkt tidigare att hans rutin bara sänker laget mer än höjer det. Moreno har trots allt erfarenhet av stora matcher (läs: Europa league final) och jag tror han kommer visa det om han får chansen.
  Bara för att det är Shitty vi möter påverkar inte mitt beslut om att det är en stor match eftersom alla matcher i PL är sådana. Att slänga in Johnson när vi köpt en komplett vänsterback i Moreno tycker jag innebär att underkasta sig motståndet redan innan matchstart.

  • Fast Johnson är ju högerback så Moreno kommer med största sannolikhet spela vänsterback. Sen hoppas jag Manquillo tar HB platsen tills Johnson visar upp jämnare spel för han är ju fantastisk….. ibland.

  • Ser redan Manquillo fastspikad på högerbacken och därför jämför jag Johnson med Moreno på vänsterbacken.

  • Fastspikad efter en match. Är han lika bortspikad efter en dålig match?:)
   Nej, vi behöver rotation på ytterbackarna. Och när vi har fem bra ytterbackar så hoppas iaf jag att alla används under säsongen.

 2. Assaidi och Borini måste vi sälja och Agger vill inte sitta på bänken. Ett alternativ är att låna ut han till Januari om han inte blir såld.
  Lucas Leiva verkar vara på väg till Napoli på lån, men jag tror att nästa år så får vi tillbaka Lucas för Napoli tycker att han är för dyr.
  Då är det bättre att vi säljer han om inte Brendan vill ha kvar han i truppen
  Sen lånar vi ut Suso och Coates gärna till Championship.

  • Suso och Coates borde kunna få speltid i en klubb i högsta divisionen.

 3. Borini måste väl tro att han ändå kommer få spela om han stannar. Sturridge kommer säkert vara borta några månader då han är väldigt skadebenägen. Hoppas han gör en Hendo och blommar ut.

 4. Vilket jävla inferno det är i kritik mot GJ…. är det för att 10% ser något värt att kritisera och 90% måste hacka på någon? Det låter ju som att killen är det sämsta som spelat i LFC:s tröja… ett träben som snubblar över bollen, gör självmål, missar öppna mål, fäller egen målvakt och frispelar motståndarna.

  Undrar också hur mycket alla egentligen sett Moreno… komplett ytterback? Vad jag förstått så är det mer av en hybrid av vänstermittfältare och ytterback, med svagheter i sitt defensiva arbete.

  Ingen annan i LFC har enligt mig GJ:s förmåga att ta emot en boll och snabbt få kontroll på den. Det är guld värt i uppspel, sedan står inte han för assisten men bollen hamnar på offensiv bana med betydligt mycket bättre kontroll än vad någon annan ytterback gett oss de senaste åren. Det brister i defensiven, men då är det värre att det brister så mycket för de två mittbackarna och målvakten enligt mig. Enligt mig sliter han varken mer eller mindre än vad någon annan YB gjort om man bortser från Flanagan, men ärligt talat är det väl Flanagans tuffhet som snarare friar till oss åskådare än att han löper upp och ner för sin kant.

  Klart GJ kan förbättra sig men kritiken är ju så överdriven att man kunde tro att det var en förvirrad Mikael Nilsson som trodde att han spela för motståndarna som husera på vår kant.

  • Jag håller delvis med dig om att ibland blir kritiken mot Glenn alldeles för stor. Det som jag tror många stör sig på och även jag, är hans attityd eller brist på rätt attityd förhållande till att han är och bör vara en som ska bära laget på sina axlar, samt hans feta lön.

   Glenn har kvaliteer men han visar sällan dem till fullo. Han känns lite som Downing emellanåt. Downings största problem och är fortfarande, han spelar med handbromsen i. Glenn gör likadant, han spelar på 80-90 % men inte 100. Man kan se det i hans spel att han inte riktigt ger allt. Varför? För lite konkurrens? Mätt? Trött? I don’t know, men han har tappat i klass jämfört med tidigare. Ska man ha med en sådan i laget som verkat tappa gnistan? Varför är han aldrig petad?

  • GJ har aldrig sedan han kom varit briljant defensiv. Jag vet att många ville flytta upp honom i banan tidigare. Jag vet inte vilka fornstora glansdagar det är folk drömmer sig tillbaks till ang GJ. Jag tycker att lönen är snarare en diskussion ur ett ekonomiskt perspektiv än sportsligt. Har du verkligen hellre en sämre spelare på plan än GJ om den har lägre lön nu när vi har honom under kontrakt trots allt? För kritiska inlägg handlar ju alltid om att bänka honom snarare än att analysera honom.

   Konkurrens är säkert bra för GJ. Jag tror dock att det kan vara lite vilsenhet, vilket hela försvarslinjen visar upp. Det är svårt att spela 100% när man har ansvar över hela plan när man inte kan lita på sina medspelare. Speciellt GJ som har en väldigt fysisk tuff uppgift trots allt.

  • Nej. Kritiken är verkligen inte överdriven. Under det senaste året har han konstant varit sämst på plan. Det är klart att det man vill över allt annat är att Johnson spelar bra och man letar hela tiden efter bra saker han gör. Dom flesta skulle nog älska att inte ha något att klaga på men faktum är att Johnson har varit otroligt dålig både offensivt och defensivt.

   Man ska kunna förvänta sig otroligt jävla mycket mer från en av veteranerna i laget som t.o.m. är en av dom som tjänar bäst i klubben

  • Du diskvalificerar dig själv när du säger att han har varit klart sämst på plan de senaste åren när vi har haft Toure, Lucas, Konchesky, Cissokho, Moses, Aspas, Alberto, Borini, Jovanovic, Caroll, Downing, Henderson (han har varit mer eller mindre värdelös förutom senaste säsongen), Babel, Poulsen, Ngog, Adam mfl stjärnor på planen under de senaste åren.

  • Nu läste ”det” som ”de”.. sorry men du kan väl hålla dig till fjolårets stolpskott av de jag räkna upp.

  • Nu säger jag inte att Cissokho varit bra men han har varit kompetent i försvarsspelet till skillnad från Johnson.
   Alberto har inte varit dålig men har inte varit bra heller. Han är inte konstant usel som Johnson.
   Aspas va dålig, men Johnson har varit sämre.
   Touré blandar och ger iaf. Han har gjort bra matcher för Liverpool förra säsongen.

   Johnson är en försvarare. Han kan inte täppa till sin egen kant och utgör inget hot offensivt. Man såg rätt så tydligt hur värdelös Johnson har varit den senaste tiden när en 20åring med knappt någon seniorerfarenhet kom in och gjort det stabilt bakåt och utgör ett hot framåt också. Något man inte sett sen senaste gången Johnson va skadad.

  • Sämst på plan konstant? Jo tjena.. hur många matcher har du sett…????

  • Kritiken mot Glen anser jag helt befogad. Han kammar sin deg varje vecka oavsett hur han spelar. Han är riktigt loj och ger intrycket av att han inte bryr sig om sin egna insats. Om det har med åldern och att han gått förbi sin peak är möjligt men egentligen är det inte hans fel att han har guldkantat kontrakt. Där har vi dåtida ledningen att skylla. Vad Brendan o co. får göra är helt enkelt att bita i det sura äpplet, betala hans lön, men för guds skull bänka honom trots detta.
   Och ja, Moreno kanske inte heller har de bästa defensiva egenskaper man önskar, men han har ändå matcher i benen under försäsongen. Dessutom tror jag att det hade gjort Moreno gott att få slängas in direkt i hetluften och möta mästarna.

   Min startelva:

   Mignolet; Moreno, Lovren, Skrtel, Manquillo; Gerrard; Can, Hendo; Coutinho; Sterling, Sturridge

  • Speciellt när Martin ” mr own goal ” skrtel hyllas som han är mer än en okej mittback.

   Ikväll tar vi city !!!

   YNWA

  • Det är lätt att gnälla på antalet självmål som Skrtel gör, men det finns ju faktiskt en anledning till de många självmålen. Nämligen att han är den typen av mittback som försätter sig i situationer där risken att göra självmål är väldigt stor, han täcker väldigt mycket skott, han går in ordentligt för att ta bort bollar som kommer in i straffområdet…ibland kommer det att studsa emot honom, det är oundvikligt. För varje självmål han gör så hindrar han många, många mål genom sin uppoffrande spelstil.

  • Han får kritik av mig för ojämnheten han har. Sen är han lite lat ibland och joggar hem när de rusar ner på hans kant men det gjorde både Gerrard och Lucas hela matchen sist eller så har de ingen tempoväxling.

   Av de flesta spelare som ryktats till Liverpool eller som anlänt har 99% ingen koll på och de som säger att de har koll har sett tre matcher. Känns inte som att man ens har riktig koll på Liverpool och då ser man alla matcher med A-laget, visa reserv och u18 matcher på någon dålig jäkla stream. De flesta är bara positiva entusiaster som hoppas på det bästa efter 10st youtube klipp.

 5. Tycker synd om Moreno om han får starta ikväll…Ärligt talat killen har nästa allt att förlora en sådan här match specielt när man läser allas förväntningar på honom…

 6. Glen Johnson har precis som Pepe Reina helt stagnerat och missgynnats p.g.a.bristen på konkurens på sin position. Visst har vi andra högerbackar, men Glen har varit så säker på sin plats (på någon av kanterna) att det verkar ha hämmat honom.

  Har ju varit mycket skriverier om att han skulle lämna tidigare. Han har ju till och med tagit spanska-lektioner. Kan det ha gjort något med hans inställning?

  För vara en av de högst avlönade senior-spelarna så tycker jag han bidrar med väldigt lite, snudd på alibi-spelare. Motivationen verkar inte vara där längre.

  Hans rykte som bra offensiv spelare tycker jag är extremt överdrivet. Hur många assist / key passes gör han per säsong? Jämfört med t.ex Baines, Coleman, Kolarov, Zabaleta m.fl.

  Jag ser gärna Manquillo och Moreno ikväll, men tror det inte Rodgers vågar bänka Glen. Så Glen till höger och Moreno till vänster. Vill egentligen se exakt samma XI som @ValiganteLFC. Möjligen Allen för Can men, båda är i alla fall bättre än Lucas.

  • För någon som tittar på alla matcher borde inte statistik vara särskilt avgörande vi bedömning av prestation. Att en spelare inte slår den avgörande passen behöver inte definiera hans prestation. Glenn är enligt mig den i laget som är bäst på att suga ner Gerrards krossar t.ex. och på att fånga bollen i allmänhet utan att det tar tvärstopp. Att han därifrån inte slår sista passen är väl synd, då hade fler sett det.. likväl innebär det att vi får fast bollen.. typ Enriques mottagningar eller Flanagan eller nu sist faktiskt även Manquillos kostar tid och ger motståndarna bättre möjlighet till att stöta och vinna boll. Säger inte att han är fantastisk och att man inte ska kunna kräva mer, men så pass dålig att han stjälper laget mer eller mindre om det låter här är han verkligen inte.

  • Statistik eller inte, jag tycker inte hans offensiva utflykter är så konstruktiva och leder till speciellt mycket. Känns som han lever på gamla meriter, då hans rykte ofta är ”bra offensiv, lite sämre defensivt”.

   Vet inte om han stjälper, men han bidrar å andra sidan inte med speciellt mycket heller. Då tycker jag det är på tiden att några andra och yngre får chansen.

   Det är skönt med lite välbehövlig konkurrens på flera platser i laget. Kan vara dags att spela in nya ytterbackar som är hungriga och har talangen istället för som det känns en mätt 30-åring. Gamla meriter håller inte i dagens Liverpool. Kanske en period på bänken kunde tända Glen igen, även om jag tvivlar.

  • Kvittar väl om han tar ner bollen bra om han ändå tappar den/slår iväg bollen som han gör nästan varje gång.

  • GJr absolut inte värd sin lön men att säga att han oftast är sämst på planen kan jag verkligen inte hålla med på. Han fyller hela tiden på ute på sin kant och sluta säga att han hela tiden går bort sig defensivt för det gör han inte…

 7. Jag tycker att sturridge har dålig attityd! Det är ofta som han gnäller eller slår ut med armarna om han inte får bollen, sen så springer han inte mycket utan boll och har jävligt enkelt att försvinna ur matcherna helt när det går dåligt.

  • Håller tyvärr med, har suttit och retat mig på detta vid ett flertal tillfällen. Det, samt att han filmar/faller alldeles för lätt. Sen gör han ett mål och jag förlåter honom till nästa match. 🙂

Kommentarer är stängda.